Cady'73 leeft toe naar topper tegen Leiden

capelle • Ook afgelopen zaterdag wist Cady U22 weer te winnen. Het ging echter moeizamer dan nodig was. Mede door de nieuwe coronaregels was het team uit Capelle aan den IJssel niet op volle oorlogssterkte. Toch werd een 82-68 overwinning behaald op Triple Threat uit Haarlem.

In het begin van de wedstrijd nam Cady in de eigen hal heel makkelijk afstand. Via vier simpele scores stond er al snel 8-0 op het scorebord. Daarna werd wat gas teruggenomen. Na een kwart wedstrijd stond een probleemloze 28-17 op het scorebord. Een monsterscore lag in het vooruitzicht. In het tweede kwart raakten de spelers echter het spoor bijster. De tegenstander bleek lastig te verdedigen en in de aanval werd te vaak solistisch gespeeld. Omdat het gevoel van urgentie ontbrak, konden de gasten daardoor stap voor stap dichterbij komen en bij een ruststand van 40-37 werd het ineens weer een wedstrijd. Bij 43-44 na enkele minuten in het derde kwart pakten Triple Threat zelfs brutaal een voorsprong. Dit schudde Cady wel wakker en met een korte krachtsinspanning werd een 10-0 tussensprint ingezet. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat de tegenstanders geen manier hadden om Cady te stoppen. Daardoor bleef het verschil rond de tien punten verschil. Bij het ingaan van het laatste kwart was de voorsprong 65-52 en was er geen vuiltje aan de lucht. De laatste 10 minuten werd routinematig uitgespeeld. Senne Stolk had een topavond en scoorde liefst 45 punten. Zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen medekoploper Leiden op het programma.