Drukte voor het doel van FC Rijnvogels.
Drukte voor het doel van FC Rijnvogels. Foto: Annemiek van Dillen

Capelle verslaat koploper Rijnvogels

katwijk • Capelle boekte een fraaie 2-3 overwinning bij koploper FC Rijnvogels. Lars Bosscha was de matchwinnaar in Katwijk.

De nipte zege betekende dat Capelle zich nog steviger in de kopgroep van de Hoofdklasse nestelde en FC Rijnvogels misgreep naar de eerste periodetitel. Die ging naar Zwaluwen, dat uit bij Scherpenzeel een ruime zege wist te boeken. Capelle begon matig aan het duel en dat leidde tot een 1-0 achterstand na vier minuten. Het duurde vervolgens tot de 20e minuut eer de ploeg van trainer Ralph Kalkman het initiatief overnam. Vijf minuten voor rust kwam Capelle na een scrimmage aan de 1-1; een eigen doelpunt van Rijnvogels-speler Leonard de Beste. Dat leek de ruststand te worden, maar tot grote ontsteltenis van iedereen met een Capelle-hart belandde de bal op de stip. Eric Jansen maakte één meter buiten de zestien een overtreding, maar na overleg tussen scheidsrechter Jelle Besselsen en zijn assistent Gabriël Malki werd tot een penalty besloten. Maarten Reyneveld benutte het 'cadeautje': 2-1. Meteen na de pauze trok het getergde Capelle de zaken recht via Olaf van der Sande, gevolgd door de 2-3 van Lars Bosscha in de 57e minuut.