donderdag 4 november

Stitch’n Bitch
19:00, Capelle aan den IJssel, CAPSLOC, Pelikaanweg 3
Kom gezellig handwerken en kletsen in de CAPS Garden en het Café. Of je je nu bezig houdt met breien, haken, borduren, vlechten, knopen, (band)weven, of werkt aan ander handwerk. Iedereen is welkom, jong en oud. Breng je eigen werk of project mee en schuif aan. Of laat je inspireren en begin iets nieuws.

Vrije inloop vanaf 19:00. Aanmelden is gratis, maar eten en drinken zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan bij de Stitch’n Talk Capelle Groep op Facebook.

‘My Roots’ in CAPSLOC
20:00, Capelle aan den IJssel, CAPSLOC, Pelikaanweg 3
De speelfilm ‘My Roots’ van het Capelse Jongerentheater Quint wordt op donderdag 4 november vertoond in CAPSLOC. My Roots is een ontroerende film over een 16-jarig meisje dat uit de armoe wil ontsnappen en leert om hulp te accepteren. We zien dat zij en haar vrienden allemaal hun geschiedenis meedragen. Maar er met elkaar het beste van maken. Nu. Hier. Op dit moment. En met elkaar.

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via capsloc.nl of aan de deur.

vrijdag 5 november

Musical Dolfje Weerwolfje
19:00-20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Dolfje Weerwolfje is een spannende musical voor het hele gezin en is gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert.
In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf! Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop!
Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt? Kaarten kosten 22,75 euro en 20,00 euro voor kinderen t/m 13 jaar. Meer info en tickets: www.isalatheater.nl.

dinsdag 9 november

‘Stamppottenavond’ bij De Zellingen
16:00-18:30, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Oostgaarde, De Baronie 326
In De Zellingen aan De Baronie gaan de zogeheten ‘stamppottenavonden’ weer van start. Deze gezonde maaltijd, georganiseerd voor de Capelse ouderen, staat iedere tweede dinsdag van de maand op tafel. Op dinsdag 9 november staat er zuurkool met worst op het menu en op dinsdag 14 december hutspot met klapstuk. Tijdens de maaltijd kan gemakkelijk contact worden gelegd en is er ruimte voor een praatje met anderen. Ook hulp bij de voorbereidingen wordt gewaardeerd. Alleen komen eten kan uiteraard ook, van 16:00 tot 18:30 uur. De bijdrage is 6,10 euro. Vooraf aanmelden is wel gewenst. Dat kan via 06-330 408 86 of openinloop@zellingen.nl.

Film ‘Petit Maman’
20:00-21:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. Regisseur Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) maakte Petite maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer. Kaarten (8,50 euro) via www.isalatheater.nl.

Mijn man begrijpt me niet
20:15-21:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet'. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven? Wat volgt is een identiteits-APK met ontboezemingen waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Een voorstelling met herkenbare situaties, bomvol zwarte humor, vriendschap en ontroering. Met Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Tanja Jess.Kaarten (27 euro) via www.isalatheater.nl.

woensdag 10 november

Workshop bloemschikken
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, De Zellingen Baronie, Baronie 326
Creatieve groene workshop met als thema ‘Herfst'. Deelnemers gaan aan de slag met bloemen en groen, om zo een mooie decoratie voor de huiskamer te maken. De eigen bijdrage is 6,50 euro en de workshop is speciaal bedoeld voor senioren. Aanmelden kan tot een week van tevoren, via 010 264 6531 of bazuin@zellingen.nl.