Wintercross 2021 voor Capelse basisscholen

capelle • Op woensdag 10 november houdt de vakgroep Bewegingsonderwijs Capelle aan den IJssel eindelijk weer de Wintercross. Deze prestatieloop was vorig jaar niet doorgegaan vanwege de corona. De basisschoolleerlingen kunnen nu dan toch hun loopkwaliteiten in praktijk brengen. 

De kinderen lopen in drie categorieën: Van 14:00-14:30 uur lopen de groepen 3 en 4 over een afstand van 1,5 kilometer, van 14:30-15:00 uur leggen de groepen 5 en 6 een afstand van 2,5 kilometer af en van 15:00-15:30 uur lopen de groepen 7 en 8 over een afstand van 4 kilometer.

De hardloopevenement vindt plaats in het Schollebos en de start zal bij de crossbaan plaatsvinden. De vakgroep Bewegingsonderwijs wil bezoekers dan ook verzoeken om zoveel mogelijk per fiets naar dit evenement te komen en deze bij de aangegeven plek te plaatsen. Met de auto kunnen de bezoekers beter bij Rugbyclub ‘Sparta’ parkeren aan de Bermweg 141, vanwaar het nog vijf minuten lopen is naar de crossbaan.

De omvang van dit evenement is zodanig groot geworden, dat er ondersteuning nodig is. Leerlingen van het Accent en het IJsselcollege Praktijkonderwijs helpen met de voorbereidingen en tijdens de loop. Ook hulpouders vanuit de basisscholen worden bij de finish ingezet om de borstnummers af te spelden.

Mocht de loop door hele barre weersomstandigheden niet doorgaan, dan is er nog een herkansing op woensdag 17 november. De Vakgroep Bewegingsonderwijs rekent net als de vorige edities op veel lopers.
De Wintercross is inmiddels een traditie in Capelle; alle Capelse basisscholen zijn uitgenodigd mee te doen aan het loopevenement. Na afloop volgt een prijsuitreiking.