Telefoondief krijgt vier maanden cel dankzij ‘slimme deurbel’

capelle/regio • Yven A. pleegde een reeks telefoonroven aan de deur, onder meer in Capelle aan den IJssel. Hij werd met behulp van een deurbel met camera opgespoord en zit een celstraf uit. Na een voorarrest van bijna drie maanden zit zijn straf er bijna op, meldt het AD Rotterdams Dagblad.De 19-jarige A. maakte via Marktplaats verschillende afspraken, om eenmaal bij de deur de telefoon zonder te betalen uit de handen van de verkopers te rukken en te vluchten. Door een deurbel met camera kon hij worden opgespoord. Yven A. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vier maanden cel, maar omdat hij al drie maanden in voorarrest zit komt hij bijna op vrije voeten. Ook moet hij één van de slachtoffers een schadevergoeding van 300 euro betalen. Yven A. pleegde de roven niet alleen in Capelle, maar ook in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel.


Campagne griepvaccinatie weer van start

capelle • In de gemeente Capelle zijn huisartsen weer begonnen met het zetten van griepprikken. De griepprik kan gezet worden na het maken van een afspraak. Mensen die corona-gerelateerde klachten hebben, worden geadviseerd om thuis te blijven en zich eerst te laten testen. Het RIVM raadt oktober aan als beste tijd om met de vaccinatie te starten. Na het ontvangen van de vaccinatie duurt het twee weken voordat het lichaam voldoende afweerstoffen heeft aangemaakt tegen het griepvirus.


Sinterklaasintocht gaat door; programma bekend gemaakt

capelle • Eerder deze maand kwam het nieuws naar buiten dat de intocht van Sinterklaas in Capelle dit jaar definitief doorgaat. Nu is er meer bekend over de invulling van het programma op zaterdag 13 november. Om 10.30 uur komt de Sint en zijn helpers aan bij de kade van het Vuykpark, meldt de gemeente. Daarna volgt een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis, waar op een podium vanaf 10.50 uur Muziekpiet Geraldo en de Banketpiet optreden voor de jonge Capellenaren. De optocht gaat via de Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg en Lijstersingel naar de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Voor de optredens zijn gratis kaartjes te bestellen. Bezoekers vanaf 13 jaar wordt gevraagd hun QR code en identiteitsbewijs te laten zien bij de optredens. Voor de ontvangst bij de kade in het Vuykpark en het bekijken van de optocht is een QR code niet nodig. Om 13:45 uur is het programma afgelopen. Gratis kaartjes zijn te reserveren via www.isalatheater.nl.