SVS is paar maatje te klein voor DCV

krimpen a/d ijssel • Wie stuit DCV in zijn ongekende dadendrang? SVS lukte het in ieder geval niet. De Capellenaren dropen met een zware 5-0 nederlaag af tegen de nog altijd zonder puntverlies voetballende Krimpenaren, die getraind worden door oud-SVS coach Wout Ooms. Laatstgenoemde geniet dit seizoen met volle teugen van zijn ploeg. "Het gaat lekker zo", stelde hij glimlachend vast na de ruime overwinning op het normaal gesproken toch lastig bespeelbare (want: stugge) SVS. "Nee, ik heb ons strijdplan niet al teveel aangepast op de tegenstander. Veel beter is het om van onze eigen kracht uit te gaan." Bij rust was het streekduel al min of meer beslist door goals van Carlo de Reuver en Fievel Meijer. Na de 1-0 kregen de gasten één kans om een tegentreffer te produceren. Dat was meteen het laatste bijna-wapenfeit van SVS. Na de pauze denderde DCV vrolijk door en sloeg De Reuver nog twee keer toe. Ook Daan Beumer schoot weer eens raak.

Vv Capelle zet zegereeks voort

capelle  • Capelle moest zaterdag vol aan de bak om Scherpenzeel te verslaan. Des te groter was de voldoening toen aan het eind van de rit een 4-2 overwinning kon worden geboekt. De wedstrijd van vorige week woensdag tegen NEC zorgde ervoor dat Bram van Eijk, Rutger de Bos en Jeffrey Rijsdijk niet fit genoeg waren om te spelen. Daardoor maakte Floris de Blok zijn debuut in de basis als linksback. Het laaggeklasseerde Scherpenzeel startte beter dan Capelle en kreeg in de tiende minuut zijn eerste scoringskans. Tevfik Ceylan schoot hard op het doel, maar Marc van Splunter stopte de bal. Daarna kreeg Capelle een reeks corners en in de vijftiende minuut bij de vierde corner zette Marlon Slabbekoorn de bal voor en Wesley Pollemans kopte onhoudbaar in: 1-0. Capelle begon meteen na het doelpunt aan een offensief met schoten van Marciano Pape en Joshua Kassels, die gestopt werden of over gingen. In de 23e minuut werd een geweldige aanval over veel schijven opgezet, die uiteindelijk bij Eric Jansen terecht kwam. Hij trof met een schuiver in de rechter benedenhoek doel: 2-0. Scherpenzeel was niet onder de indruk van deze achterstand en vier minuten later verkleinde het de achterstand met een doelpunt van Timo Jochemsen tot 2-1. Vlak voor rust was er een duel tussen Lars Bosscha en Ismaïl Ouaddouh, waarbij laatstgenoemde licht natrapte. Genoeg voor scheidsrechter Marcel Roeleveld om de rode kaart te trekken. Kort na rust bracht Yildirim Capelle vanaf de stop op 3-1. Vervolgens kwamen de gasten terug tot 3-2 waarna Marciano Pape namens de thuisclub de eindstand op 4-2 bepaalde. Komende zaterdag wacht Capelle de kraker met koploper FC Rijnvogels (uit).

CVV Zwervers pakt fijne driepunter

capelle • Dankzij goals van Iolldi Soares, Niels Ambtman en Swendley Albertus pakte CVV Zwervers zondag de drie punten mee in het thuisduel met Hillegersberg: 3-1. Bij rust stond het al 3-0. Door deze overwinning schuiven de Capellenaren door naar de negende plaats.