• Wethouder Westerdijk en de vrijwilligers voor het Huis van de Wijk.
• Wethouder Westerdijk en de vrijwilligers voor het Huis van de Wijk. Foto: Frank de Roo

Eerste Digi-Taalpunt geopend

capelle • Onlangs heeft wethouder Harriët Westerdijk in het Huis van de Wijk Middelwatering ( Reigerlaan 66) het eerste Digi-Taalpunt in deze wijk geopend. 

Bij een Digi-Taalpunt kan iedereen terecht met een vraag over digitale of taalvaardigheid. In aanwezigheid van talrijke vrijwilligers en vertegenwoordigers van Welzijn Capelle, Taalcoaching Capelle en de Bibliotheek noemde zij deze opening een belangrijke stap in de gemeentelijke aanpak van laaggeletterdheid, maar ook in het vergroten van digitale vaardigheden van Capelse burgers. "Volgens onderzoek zijn 9000 Capellenaren laaggeletterd. Daarnaast vragen we van de burgers steeds meer digitale vaardigheid, zie de QR code, de aanvraag voor testafspraken en andere zaken”.
Het Capelse gemeentebestuur heeft daarom beleid ontwikkeld om deze problemen het hoofd te bieden: een gezamenlijke, langjarige inspanning van vele partijen (professionals en vrijwilligers) is noodzakelijk om hierin succesvol te zijn”. Harrie Sprengers, voorzitter van Taalcoaching Capelle, partnerorganisatie in het Digi-Taalhuis Capelle, benadrukte dat dit Digi-Taalpunt in het Huis van de Wijk een eerste stap is om Capelse burgers in de wijk te bereiken, ze de weg te wijzen naar deze locatie, waar ze dan geholpen worden door Digi-Taalpuntmedewerkers. Die hulp zal vaak bestaan uit het inschakelen van andere vrijwilligers bij taallessen, in verwijzing naar professionele taalaanbieders of naar spreekuren voor digitale hulp.