• Kunst onder het spoor op het Stadsplein
• Kunst onder het spoor op het Stadsplein Foto: Aangeleverd

Metrokunst Capelle Centrum weg

capelle • Op dinsdag 26 oktober zijn de bekende kunstdoeken onder de metrobaan op het Stadsplein in Capelle weggehaald. De kunst moet daar weg vanwege geplande werkzaamheden aan de Koperwiek en het Stadsplein. De kunstdoeken die hier al sinds 2012 hangen, worden tijdelijk opgeslagen door de Kunstkring, waarna ze op een later moment worden aangeboden aan de basisscholen die betrokken zijn geweest bij het kunstproject. De gemeente Capelle aan den IJssel benaderde in 2012 de Kunstkring voor een nieuw project. Onder de metrobaan op het Stadsplein mochten doeken met kunst opgehangen worden. 

Kunstkring

Leerlingen van groepen 7 en 8 van Capelse basisscholen gaven hun eigen invulling aan beroemde schilderijen. Onder begeleiding van de Kunstkring werden er ruim 500 kunstwerken gemaakt. Een jury koos een aantal van deze kunstwerken om deze vergroot op te laten hangen onder de metrobaan. De kunst droeg bij aan een kleurig stukje Stadsplein. 

In verband met de werkzaamheden aan de Koperwiek en op het Stadsplein, moesten de kunstwerken van de metrobaan worden verwijderd. Dit is nu afgelopen dinsdag gebeurd. 

Het is vooralsnog niet bekend of de kunstwerken in de toekomst vervangen worden door iets anders.