woensdag 27 oktober

Open Dag KinderLabs
13:00-16:00, Capelle aan den IJssel, diverse
De KinderLabs zijn supergezellige en vet coole plekken voor kinderen – én hun ouders. Tijdens de KinderLabDag zijn er veel leuke activiteiten, waaronder circus- kook- of dansworkshops, schminken, of springkussens. Verder zijn er informatiekraampjes van bijvoorbeeld Welzijn Capelle/het KinderLab, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Sportief Capelle en Bibliotheek aan den IJssel.
Aanmelden is niet nodig, en alle activiteiten en workshops zijn gratis. Kom erbij, en doe mee – de koffie, thee en limonade staan al klaar. Het KinderLab Schollevaar is te vinden aan Louvre 1; dat van Middelwatering aan de Reigerlaan 66; en in Schenkel is het aan Bongerd 14.

donderdag 28 oktober

Lezing auteur Arie Mudde
11:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Inloophuis De IJssel, De Linie 1E
In het kader van Kunst en Koffie geeft Arie Mudde een lezing over het schrijverschap en zijn boeken. De toegang is gratis; aanmelding via inschrijven@inloophuisdeijssel.nl of via 010-7370069. Iedereen is welkom.
Capellenaar Arie Mudde werkte voor zijn pensionering veertig jaar als rechercheur bij de Rotterdamse Politie. Hij doorliep verschillende rechercheafdelingen en deed wereldwijd onderzoeken, o.a. in witwaszaken en naar de smokkel van verdovende middelen. Geïnspireerd door zijn recherchejaren en de biografische gebeurtenissen in die periode is hij na zijn loopbaan gaan schrijven.

vrijdag 29 oktober

Lezing ‘Wat laat ik na?’
16:00-17:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Het Van Cappellenhuis kent een serie lezingen op de laatste vrijdag van de maand, onder de titel Met inspiratie het weekend in. Marina Milenkovic bespreekt het thema ‘Wat laat ik na’. Een lezing over alles wat je met je dierbaren moet regelen rondom je erfenis. Uit ervaring vertelt zij dat je meer zelf kan regelen dan je denkt. Marina schreef er een boek over en licht aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden toe hoe je je erfenis belasting- en stressvrij kunt maken.

zaterdag 30 oktober

Natuurexcursie Herfst in Hitland
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Metrostation De Terp
In de herfst verandert er veel in de natuur. Plant en dier bereiden zich voor op de winter, maar ook al op het nieuwe groeiseizoen.
De bomen en struiken laten hun bladeren vallen en dragen vruchten. Planten trekken zich terug in de grond of zorgen ervoor tijdig voor voortplanting te zorgen, de dieren verzamelen wintervoorraad, trekken weg, komen juist overwinteren of gaan in winterslaap.
En één soort toont meer of minder uitbundig – afhankelijk van de weersomstandigheden – op spectaculaire wijze haar vruchtlichamen: de paddenstoelen. De vogel-wintergasten verschijnen al in de sloten en plassen. Meer informatie is verkrijgbaar bij IVN Natuurgidsen Liesbeth den Haan (06-47046122) en Paul Winckers (06-47442557). Stevige schoenen zijn vereist; het terrein kan drassig zijn en we lopen niet overal op de paden. Iedereen is welkom; deelname is gratis. Meld je vooraf wel even aan, via ivnrotterdam@gmail.com.

Open middag Elimkerk
14:30-16:00, Capelle aan den IJssel, Elimkerk, Merellaan 346
Open middag in de Elimkerk, met orgelbespeling en rondleidingen om 14.30, 15.00, en 15.30 uur. Iedereen is welkom en de koffie staat klaar.

Halloween snoepspeurtocht Torenhof/Vogelbuurt
19:30-21:30, Capelle aan den IJssel, Torenhof
Halloween speurtocht voor kinderen tot en met twaalf jaar, onder begeleiders van ouders/verzorgers. Durf jij langs te gaan bij de griezelig versierde huizen en om snoep te vragen? Dit jaar zonder plattegrond, dus dat wordt speuren waar de snoephuizen zijn. Mochten er nog bewoners in het gebied gelegen tussen de Meerkoetstraat, Gruttosingel en Torenhof als snoephuizen mee willen doen, stuur dan een email naar info@kennismakelaars.nl of bel met Hans 010-751 55 00. Met dank aan alle snoephuizen, de vrijwilligers en het WOP Middelwatering kunnen de buurtkinderen uitzien naar een griezelig Halloween 2021. Wijkpunt Torenhof doet ook mee met een aantal tenten buiten. Geen griezeldorp feest dit jaar, maar wel met toestemming van de gemeente een doorloop spooktent. Hierdoor geen corona check nodig.

Ed Struijlaart in Isala Theater
20:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Na het succes van zijn eerste theatervoorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran is Krimpenaar Ed Struijlaart en vriend van het Isala Theater terug met een persoonlijk programma.
In Alles op rood neemt Ed je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen 10 jaar. ‘Als het mislukt, ga ik dan dood? Nee, dus ik zet alles op rood'. Rood, de kleur van passie. Rood, de kleur van de moed om te leven. De kleur die staat voor het volgen van je hart.

Vanaf het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer? Waar begin je? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? En wat doe je als het tegenzit? In 2010 nam Ed Struijlaart die gewaagde beslissing. Hij zegde zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: de muziek. Kaarten kosten 22 euro en zijn verkrijgbaar via isalatheater.nl/agenda.