Nieuwe kasten voor Berend Botje

capelle • Bijna 36 jaar na de oprichting van speel-o-theek Berendje Botje zijn de kasten voor het speelgoed voor het eerst vervangen. Metalen archiefkasten hebben plaatsgemaakt voor frisse houten exemplaren, die handgemaakt zijn en precies tussen vloer en plafond passen. De firma Lundia uit Nijmegen kwam de kasten als pakketjes brengen en zette afgelopen donderdag in de speel-o-theek de constructies in elkaar. De aanschaf van de kasten was mogelijk door steun van het Denk en Doe Mee! Fonds en het Oranje Fonds. "De meeste kasten zijn weggehaald door een bedrijf, maar twee kasten zijn naar een Oekraïense school in Voorburg gegaan", zegt coördinator Maria Roelofsen, die zelf al 17 jaar vrijwilligster is bij de speel-o-theek. "Zo dragen wij ook bij aan de circulaire economie". Met het steuntje in de rug uit de fondsen kon Berend Botje ook nieuwe computers en een temposcan aanschaffen. Dit apparaat meet de lichaamstemperatuur van bezoekers en desinfecteert daarnaast de handen. Zo kan iedereen veilig naar speelgoed zoeken. Kijk op spelenbijberendbotje.nl voor meer informatie.


Onderhoud van bospercelen Schollebos

capelle • In de komende maanden zijn er onderhoudswerkzaamheden op de bospercelen van het Schollebos. Hierbij worden op diverse plekken gevaarlijke of dode bomen gekapt die dicht bij paden staan. Daarnaast is er grondig onderhoud voor één bosperceel; later volgen andere delen van het Schollebos. Het doel is om via kleine ingrepen het bos te sturen, zonder een kaalslag te creëren door massale kap. Het uitgebreide onderhoud wordt verdeeld over de seizoenen, zodat de flora en fauna binnen het bos niet teveel verstoord worden. De werkzaamheden beginnen deze winter bij het bosperceel direct ten westen van het Hazenpad en ten zuiden van het IJsvogelpad.


Feestavond voor Capelse goede doelen

capelle • Onder het motto ‘Voor Capellenaren, door Capellenaren' organiseert Rotary Capelle een feestavond in CAPSLOC, die plaatsvindt op 5 november. De opbrengst komt ten goede aan verschillende goede doelen in Capelle. Tijdens deze avond treden Tim en Faab op, een bevlogen DJ-duo dat garant staat voor spectaculaire en hilarische shows vol zelfspot en swingende muziek. Een kaartje voor de feestelijke avond kost 35 euro. Een woordvoerder van Rotary legt uit dat dit bedrag is bepaald om de kosten van het optreden, zaalhuur en beveiliging te dekken, en daarna geld over te houden voor de goede doelen. "Tim en Faab spelen al tegen een sterk gereduceerd tarief, om zo meer geld in te kunnen zamelen”. Om geld te kunnen besteden aan Capelse goede doelen, moeten ten minste 100 kaarten verkocht worden. Tickets zijn te koop op de website van CAPSLOC (www.capsloc.nl), de facebookpagina van Tim en Faab en de facebookpagina van CAPSLOC.