Topbezetting U-13 Cup CVV Zwervers

capelle • Na twee jaar afwezigheid is het internationaal vermaarde U13-Cup voetbaltoernooi van CVV Zwervers terug op de agenda. Twaalf ploegen zullen op 5 en 6 juni 2022 gaan strijden om de felbegeerde beker. Ook Feyenoord en Ajax hebben inmiddels toegezegd op sportpark Couwenhoek aan te treden. Daarnaast hebben Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, FC Nordsjaelland, Borussia Mönchengladbach en KRC Genk hun deelname bevestigd. In 2020 en 2021 werd het -13 Vip-toernooi vanwege de coronamaatregelen afgelast. De organisatie hoopt vurig dat de 2022-uitgave wel doorgang kan vinden. In dat geval wordt een prachtige Capelse traditie van internationale allure in ere hersteld.


Wereldtitel voor Cheyenne Aldus

wuppertal/capelle • De Capelse vechtsportster Cheyenne Aldus heeft in het Duitse Wuppertal de jeugdwereldtitel thaiboksen in de klasse tot 47 kilogram veroverd. Cheyenne, getraind door haar vader Aad Aldus, kwam in de finale op de mat tegen Lejla Cehajic uit Bosnië, een pupil van Peter Aerts. Cheyenne versloeg haar rivale na een spannende partij over vijf ronden van één minuut. In de tweede ronde ging Lejla even neer na een mooie high kick op het hoofd. Ze kreeg hier acht tellen voor van de scheidsrechter en dat was de opmaat voor de titel voor Cheyenne Aldus, die in Duitsland enthousiast werd aangemoedigd door haar clubgenoten en fans van Sportcentrum Eagle Gym. 

Ook Drilon Shuti kwam namens het Sportcentrum Eagle Gym in actie. Hij vocht zijn eerste partij in de C-categorie en ook hij wist, voor het eerst zonder scheenbeschermers en hoofdkap, zijn partij met een mooie winst af te sluiten.


Sofia  wint KidsRun R'dam Marathon

rotterdam • De 11-jarige Sofia van de Watering uit Capelle aan den IJssel heeft zaterdag de Rotterdam Marathon KidsRun gewonnen binnen de categorie meisjes. Om 14:15 uur startte ze vanaf de Coolsingel voor haar race over 2,5 kilometer langs de Leuvenhaven naar de Erasmusbrug en van daaruit terug naar de beroemde startplek. Ze kwam  in een tijd van 10.28 minuten over de de finish voor het Rotterdamse stadhuis en rende als eerste meisje door het NN-lint. Een mooi moment om nooit meer te vergeten. Ze mocht vervolgens het podium op en ontving een medaille en een beker.


Matthijs de Rijke trekt zich terug

capelle • Hockey Club Capelle zal op zoek moeten naar een nieuwe coach voor het eerste herenteam. Na de forse 6-2 uitnederlaag tegen Ypenburg besloot Matthijs de Rijke zijn functie beschikbaar te stellen. Het bestuur en de technische commissie van HC Capelle beraden zich op het herinvullen van de nu vacante functie. Overigens waren het eerste heren- en dameselftal van HC Capelle het voorbije weekend vrij van competitieverplichtingen. Komende zondag wordt de draad weer opgepakt.