SGP wil onderzoek vluchtelingenopvang

capelle • De SGP-fractie in Capelle wil laten onderzoeken of het in de gemeente mogelijk is om tijdelijk vluchtelingen op te vangen. Dit schrijft de fractie in een open brief aan het College van B en W. In navolging van de omliggende gemeenten Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard en Vlaardingen wil de partij kijken of er ook mogelijkheden voor opvang liggen in Capelle. 

De colleges van Rotterdam en Krimpen aan den IJssel hadden omringende gemeenten al opgeroepen mee te denken bij het vinden van oplossingen voor de noodopvang van vluchtelingen. Zo moet het nijpende tekort aan opvangplaats in de regio worden overbrugd. De SGP vraagt nu om 'maximale creativiteit en cooperativiteit' van het Capelse college om samen tot een oplossing te komen. "Het ‘verlenen van herbergzaamheid' aan hen die dat nodig hebben, is een Bijbelse notie die de SGP-fractie van harte onderschrijft. Wij roepen het college dan ook op om, net als de genoemde gemeenten, te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om op korte termijn tijdelijke opvang voor vluchtelingen en statushouders te realiseren. In het licht van de levensbedreigende situatie waarin veel vluchtelingen verkeren, is een bijdrage vanuit Capelle ons inziens niet meer dan een morele plicht waarbij we maximaal creatief en coöperatief moeten willen zijn”, schrijft de SGP-fractie aan het college.
De brief is slechts een verzoek tot onderzoek; de fractie zelf doet in de brief geen suggesties over de aanpak of omvang van een eventuele opvanglocatie in Capelle.