Magere overwinning vv Capelle tegen Spijkenisse

capelle • De overwinning was verdiend, maar gezien het aantal kansen viel de 1-0 score te laag uit.

Het begon goed voor de thuisclub. In de 4e minuut een breedtepass van Bram van Eijk op Olaf van der Sande, die zijn voorzet ingekopt zag worden door Joshua Kassels, maar keeper Giovanni de Man stompte de bal tot corner. Daarna vervlakte de wedstrijd mede door veel verkeerde passes. In de 22e minuut schoot Capelle drie keer hard op het doel en het laatste schot van Marciano Pape werd uiteindelijk geblokkeerd. Spijkenisse kwam pas in de 30e minuut tot het eerste schot op het doel. De inzet van Julien Gret werd gemakkelijk gestopt door Marc van Splunter. Pas in de slotfase van de eerste helft weer een tweetal spannende momenten.

Capelle gooide er na de rust nog een schepje boven op. Dat resulteerde in de 51 e minuut in een schot van Bram van Eijk, dat over ging. Twee minuten later stopte Giovanni de Man een kopbal van Ismaïl Yildirim en zes minuten later hetzelfde na een schot van opnieuw Ismaïl Yildirim. Spijkenisse probeerde met wat counters Capelle te verontrusten, maar de counters werden te slordig uitgevoerd. Het enige schot kwam in minuut 62 van Daan Bourgonje, maar was te zacht. Het beslissende doelpunt viel in de 72e minuut. De bal werd ingeschoten en via een verdediger van Spijkenisse kwam de bal gelukkig bij Joshua Kassels, die daarop doel trof 1-0. Capelle kreeg daarna nog kansen de voorsprong te vergroten. Tot twee keer toe miste Marlon Slabbekoorn, maar het was Olaf van der Sande die na twee minuten extra tijd een honderd procent kans kreeg. De anders zo doeltreffende spits schot geheel vrijstaand hoog over. Capelle staat momenteel derde.