donderdag 21 oktober

‘Kopje Kunst’ in De Hoeksteen
10:00-11:30, Capelle aan den IJssel, De Hoeksteen, Rivierweg 15
Kopje Kunst’ is een ontmoetingsmoment waarin iedere keer andere afbeeldingen met elkaar besproken worden. Bij Anders kijken naar kunst, wordt de zogenoemde VTS techniek ingezet. Zo bouwt de groep gezamenlijk een verhaal op rondom een afbeelding. Het doel is hierbij mensen elkaar te laten ontmoeten. We gaan hierbij niet praktisch aan de slag. Maximaal 12 personen kunnen deelnemen. De ontmoeting vindt plaats in kerkgebouw de Hoeksteen. De eigen bijdrage is één euro, waarbij koffie/thee ingegrepen zijn. Opgeven kan via cow@kpnmail.nl of 06-23537791.

Fun Games Event
16:00-18:30, Capelle aan den IJssel, Sporthal Aquapelle, Alkenlaan 85
Dit evenement is bedoeld voor jongeren van twaalf tot en met zestien jaar. Sportief Capelle biedt de activiteiten in een circuitvorm aan. Op het programma staan onder meer lasergamen, bubbelvoetbal, Artery Attack (vorm van boogschieten) en er is een opblaasattractie. Kijk op sportiefcapelle.nl voor meer informatie, bel naar 06 3917 9587 of mail naar info@sportiefcapelle.nl.

vrijdag 22 oktober

Voorstelling Meiden van Los
20:15-21:55, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Natuurlijk willen de meiden van LOS, net als iedereen, wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven. Maar kan dat wel? Een wilde stapavond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies… De meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Liedjes en sketches over de strubbelingen van de moderne vrouw volgen elkaar in ongekend tempo op.

zaterdag 23 oktober

Herfstexcursie in Schollebos
13:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Petit Restaurant Schollebos, Bermweg 133
De Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel houdt een herfstexcursie in het Schollebos. Het startpunt is het parkeerterrein bij het pannenkoekenhuis aan de Bermweg. Deelnemers worden al wandelend meegenomen door het Schollebos en kijken samen naar wat er deze herfst zich afspeelt in dit mooie parkbos. Een seizoen bij uitstek geschikt voor paddenstoelen, maar ook laatbloeiende bloemen en natuurlijk het verkleuren en vallen van de bladeren.

Spokentocht door Schollebos
18:30-23:30, Capelle aan den IJssel, Schollebos
Op zaterdagavond is er een spokentocht door het Schollebos; het bos verandert dan in de meest griezelige plek van de stad. Langs de wandelroute komen de deelnemers de meest enge, griezelige, gekke wezens en taferelen tegen die Halloween enger maken dan ooit. Je loopt de tocht in een groep van 12 tot 15 deelnemers. Je kunt je alleen (met je ouders) opgeven of met een groep waarmee je de tocht wil lopen. De kosten zijn 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan via http://www.madijssel.nl/Spokentocht-inschrijven/

zondag 24 oktober

Op reis met Dvorak
15:00-16:30, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Intiem concert van het semi-professionele ensemble “Klassiek op Zuid”, onder leiding van Miranda Rademaker. Antonin Dvorak, geboren in Tsjechië, was een van de eerste componisten die de grote oversteek maakten naar Amerika. Is dat in zijn muziek te horen? Klassiek op Zuid zoekt het voor u uit en neemt u mee op zijn reis met o.a. het strijkkwintet op. 97. Entree 10 euro, vrienden 7 euro, jongeren tot 25 jaar 5 euro, inclusief drankje.

dinsdag 26 oktober

Interkerkelijke koffie-ochtend
9:30-11:30, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
U bent van harte welkom op de interkerkelijke koffie-ochtend rond het geopende Woord van God. Het thema is ‘Samen gemeente zijn’ en Coby Lourier zal deze ochtend met ons spreken over ‘Bewust in verbinding zijn’. Vanaf 9.15 uur staan de koffie en thee klaar en er is voor de kleintjes een crèche aanwezig.

Klaverjassen bij KJC de Trefhoek
19:00, Capelle aan den IJssel, Buurtcentrum De Trefhoek, Schermerhoek 506
Klaverjasliefhebbers kunnen op dinsdagavond verzamelen voor een gezellig potje in het buurtcentrum. De zaal gaat om 19:00 uur open en de eigenlijke aanvang is 19:45 uur. De kosten zijn drie euro per persoon en er kunnen drie cadeaubonnen worden gewonnen van de sponsor (Jumbo Koperwiek). Bovendien wordt er een tombola gehouden met leuke prijzen. Meer informatie: siebepieterdeboer@gmail.com of 06 22739868.

Lezing met muziek
20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Kunsthistorica Josée Claassen belicht aan de hand van prachtige beelden en klinkende muziek vier duo's. Zij vertelt wat zij met elkaar van doen hebben en hoe hoe ze samenwerkten. Er zijn overeenkomsten in het werk van kunstenaar en componist te ontdekken. De vier kunstenaars die in de lezing aan bod komen zijn Kandinsky en Schönberg, Picasso en Satie, Rothko en Feldman en Dufy en Poulenc/Milhaud. Ontroerende, mooie, interessante en grappige momenten wisselen elkaar af in deze lezing. Kaarten kosten 10,00 euro, vrienden betalen 7,00 euro en jongeren tot 25 jaar 5,00 euro. Meer info: www.vancappellenhuis.nl.