Man die Arno de Korte doodreed naar Pieter Baan Centrum

capelle/rotterdam • De 45-jarige man die in juli de Capelse motoragent Arno de Korte doodreed wordt voorlopig verdacht van doodslag, maar wordt in een later stadium mogelijk toch verdacht van moord. 

De verdachte uit Melissant is ‘rancuneus en wantrouwend’ tegenover de politie, bracht justitie op donderdag 14 oktober naar voren tijdens de hoorzitting in de rechtbank in Rotterdam. Zelf was de verdachte niet aanwezig bij deze zitting. Vooralsnog is besloten dat de man naar het Pieter Baan Centrum in Almere moet. Daar wordt gekeken of hij geestelijke stoornissen heeft.

De advocaat van de verdachte zei dat er van opzet geen sprake was, maar dat het om een noodlottig ongeval ging.

De volgende zitting is gepland voor januari 2022 en de inhoudelijke behandeling van de zaak vindt in juni volgend jaar plaats, meldt RTV Rijnmond. 


Foodmarkt op Stadsplein

capelle • Een exotische markt komt op zaterdag 23 oktober naar het centrale Stadsplein van Capelle. Het gaat om een multiculturele foodmarkt met gerechten uit alle windstreken. Ook zijn er verschillende activiteiten. Zo is er voor kinderen tot twaalf jaar is er gratis suikerspin, popcorn, tattoo, of schmink. Een stempelkaart is verkrijgbaar bij de informatiestand. Er zijn kraampjes met Antilliaans, Maleisisch Chinees, Kaapverdisch, Hindoestaans, Creools, Javaans, Somalisch, Indiaas, Afrikaans, Moluks, Syrisch, Iraans, Afghaans, Turks, Marokkaans, Indonesisch, Arubaans, Nederlands. Onder alle gerechten zijn voldoende vegetarische opties. Daarnaast is er om 12:00 uur live straatmuziek voor een goede sfeer; Braziliaanse drum, Indiase drum en nog veel meer instrumenten worden bespeeld. Meer informatie is verkrijgbaar via 06 4406 1960.


Gift voor Inloophuis

capelle • Het tweedehands winkeltje "Koopjes Kelder" aan de Baronie heeft een deel van haar inkomsten aan Inloophuis de IJssel gegeven. De gift is goed voor een bustocht voor 50 bezoekers van het Inloophuis met een high tea erbij.