Burgemeester en wijkagent bezoeken obs Klim-Op

capelle • Burgemeester Peter Oskam en wijkagent Myrna Sepers hebben een bezoek gebracht aan de locatie Schenkel van openbare basisschool Klim-Op. 

Hun bezoek stond in het teken van de Kinderboekenweek met het thema: 'Worden wat je wil'. Tijdens dit project leren de kinderen wat meer over verschillende beroepen en staan ze stil bij de vraag: "Wat wil ik later worden?" De burgemeester en de wijkagent kwamen donderdag langs om over hun beroep te vertellen. De kinderen vonden het erg interessant en hadden goed nagedacht over vragen die ze de bezoekers konden stellen. 

De burgemeester kon terugvallen op de kinder-loco burgemeester, Jay-Rinzho Leenheer, die leerling is van groep 7/8 op deze school. 

Het project werd tijdens de Kinderboekenweek ook op de andere locatie van obs. Klim-Op gedaan, evenals op veel andere Capelse scholen. Op zondag 17 oktober was de Kinderboekenweek 2021 afgelopen.


Geen gevolgen voor Capelle omtrent stopzetten steun WBR

capelle/rotterdam • Het stopzetten van de kredietverstrekking aan het Warmtebedrijf Rotterdam (WBR) door de Rotterdamse gemeenteraad gaat geen gevolgen hebben voor Capelle. Het project om de regio rondom Rotterdam van restwarmte uit de haven te voorzien brengt volgens de Rotterdamse gemeenteraad teveel risico's met zich mee en de kredietverstrekking wordt daarom gestaakt. De huidige warmtenetten in Capelle Schollevaar en Fascinatio zijn eigendom van Eneco en maken geen gebruik van de restwarmte uit Rotterdam. 

Ook bij verkenningen naar de haalbaarheid van warmtenetten in de Florabuurt en het Rivium is het WBR niet betrokken.