HC Capelle boekt winst en remise tegen Scoop

capelle • HC Capelle Dames 1 en Scoop Delft kwamen zondag een 1-1 deling overeen. Er was sprake van een spannende wedstrijd met een zeer wisselend verloop.

Daar waar Scoop het eerste en vierde kwart beter was, lukte het de Capelse hockeysters om in het tweede en derde kwart druk te zetten. In het tweede kwart kwam Capelle op 1-0 door een doelpunt van Chloe van der Meer. Capelle wist ondanks een aantal kansen de voorsprong niet uit te bouwen en had geluk dat Scoop afrondende scherpte miste. In het vierde kwart had Scoop zich duidelijk voorgenomen vol voor de overwinning te gaan; Capelle werd overlopen. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Wat Scoop daarna ook probeerde, het lukte maar niet de winnende te scoren.
De heren van HC Capelle wisten in de 3e klasse de aansluiting met de top 3 te behouden door een 3-1 overwinning tegen het lager geklasseerde Scoop Delft.
Capelle was na een goede competitiestart met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden teruggevallen. De door blessures geplaagde ploeg miste in wedstrijd drie en vier de nodige basisspelers. Hierdoor werd twee keer op rij verloren en vond Capelle zich terug op plek zes in de competitie. De wedstrijd tegen Scoop was cruciaal om de aansluiting met de top te behouden. Capelle kwam tegen Scoop met 1-0 achter, maar wist zich vlak voor rust terug te knokken naar 1-1 dankzij een strafbal die verzilverd werd door Diederik Egeter. Via opnieuw Egeter en een benutte strafbal van Noah de Vries werd het 3-1. Zondag wacht een duel met Ypenburg.