Capelle was DGSC aardig de baas in Utrecht.
Capelle was DGSC aardig de baas in Utrecht. Foto: Annemiek van Dillen

Degelijk Capelle schuift DHSC terzijde

utrecht • Hoogstaand was het niet wat DGSC en Capelle zaterdag voorschotelden, maar daar maalde niemand om bij de formatie van trainer Ralph Kalkman. De 0-2 winst was binnen en daar ging het om.

De wedstrijd begon met een merkwaardig voorval. Na twee minuten keurde de scheidsrechter de wedstrijdbal af en even later ook de tweede bal. Er bleek geen derde exemplaar voorhanden te zijn en het duurde bijna drie minuten, voordat er weer een goed opgepompte bal het veld werd ingerold. Na dit oponthoud werd er door beide ploegen slordig gespeeld en grote kansen bleven vooralsnog uit. Het keerpunt kwam er in de 30e minuut. Bram van Eijk kreeg vrij baan en zijn pass over de hele breedte van het veld bereikte Olaf van der Sande, die nog wel op volle snelheid opzij werd gedrongen, maar toch een schot loste, dat keeper Nick Turksma kansloos liet: 0-1. Na de rust werd een offensief verwacht van de thuisclub met ex-prof Mounir el Hamdaoui in de gelederen, maar daar kwam niets van terecht. Capelle hield achterin gemakkelijk stand en besliste het duel in de slotfase via een rake uithaal van aanvaller Joshua Kassels.