Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Deze opmerkingen hebben we ter harte genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.

Directie/MT Kontakt Mediapartners


Nieuws te melden? Mail ons!

capelle • De redactie van Het Kontakt - IJssel en Lekstreek is (altijd) op zoek naar nieuwtjes, activiteiten en (bewoners-)initiatieven in Capelle aan den IJssel. Dat kan variëren van politiek tot sport en van cultuur tot human interest. En ook kleinschaliger. Is er bijvoorbeeld een verkoping bij uw vereniging, een zangavond in uw kerk, een open dag bij uw sportclub of een inzamelingsactie voor een goed doel in de buurt? Dan kunt u de informatie als persbericht insturen naar onze redactie. Ook sportverslagen (eerste teams) ontvangen we graag. Ons e-mailadres is: redactie.ijsselenlekstreek@kmp.nl.


Schutter Fascinatio krijgt drie jaar cel

capelle/rotterdam • De rechtbank in Rotterdam heeft de man die in januari een woonhuis in Fascinatio onder vuur nam drie jaar cel opgelegd. Hiermee is de straf één jaar korter dan de officier van Justitie had geëist.

De 24-jarige verdachte uit Amsterdam beschoot panden in Rotterdam en een woning in de Capelse wijk Fascinatio, waar de eigenaar van de zakelijke panden woonde. Ten tijde van de beschieting stond het huis echter leeg. 

De schutter handelde vermoedelijk in opdracht en hij bekende met zijn daad schulden af te kunnen lossen, maar de redenen achter de schietpartijen heeft hij niet bekend gemaakt. Niemand raakte gewond bij de beschieting van het huis en het restaurant.


Correctie: dienstregeling shuttlebus

capelle • In Het Kontakt IJssel en Lekstreek van woensdag 6 oktober stond vermeld dat de gratis shuttlebus tussen metrostation Schenkel en het IJsselland Ziekenhuis iedere werkdag tussen 10:00 en 17:00 uur rijdt. Dit is echter niet het geval. De gratis service begint al om 8:00 uur en rijdt door tot 17:00 uur.