donderdag 7 oktober

Kunstwandeling Oostgaarde en Middelwatering
13:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid biedt Creatief Ouder Worden op donderdagmiddag 7 oktober een kunstwandeling aan.De wandeltocht start om 13.00 uur bij het Huis van de Wijk Oostgaarde met een kop koffie of thee. Daarna start de tocht langs allerlei kunstobjecten in Oostgaarde en Middelwatering. Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman zullen beurtelings vertellen over de verschillende kunstobjecten. Deze wandeling eindigt met een kopje koffie of thee bij de Kunstuitleen op het Stadsplein, waar de vrijwilligers alles vertellen over de collectie. Deelname is gratis, er geldt wel een maximum aan het aantal deelnemers. Deelname is alleen mogelijk via aanmelding: cow@kunstkringcapelle.nl

Feestje in Huis van de Wijk Schollevaar
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20
Het Huis van de Wijk Schollevaar heeft een nieuwe activiteitenruimte en deze wordt feestelijk geopend op 7 oktober. Er zijn kraampjes met vrijwilligersorganisaties, een klein huiskamerconcert, verschillende lezingen en een borrel van 15:00 tot 16:00 uur. De activiteitenruimte is verbouwd door vrijwilligers en jongeren, en is nu geschikt voor allerlei evenementen.

Gratis proefles gitaar
17:00-22.00, Capelle aan den IJssel, Loods 45, Goudenregenstraat 45
Namens de Gitaaracademie geeft docent Filippo Glinavos een gratis proefles in Loods 45. Tijdens een gratis proefles kan je als beginner ervaren of gitaar- of ukelelespelen goed bij je past.
Naast alle muziekstijlen gitaar is het mogelijk om ukelele-les te krijgen en Filippo Glinavos geeft ook singer-songwriterles waarbij muzikale creativiteit ontdekt en/of verder ontwikkeld kan worden. Het is mogelijk een proefles te reserveren via www.degitaaracademie.nl. Daarbij kunnen deelnemers hun eigen tijdslot bepalen.

vrijdag 8 oktober

Puur Vinyl Middelwatering
10:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66Een lokale dj draait tijdens de feestelijke vrijdag lp’s en singletjes in het Huis van de Wijk in Middelwatering. Belangstellenden kunnen eigen platen meenemen of verzoeknummers indienen bij de dj van dienst. Dit muzikale onderhoud is voor mensen van alle leeftijden en is gratis toegankelijk.

Filmavond: Into the Labyrinth
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Samantha werd onderweg naar school ontvoerd. Vijftien jaar later bevindt ze zich, in shock, in het ziekenhuis. Daar poogt dokter Green haar te helpen met haar geheugen om haar herinneringen terug te krijgen omtrent het labyrint. Dit is een ondergrondse cel waar ze werd vastgehouden om raadsels op te lossen. Ook een derde partij, de privédetective Bruno Genko, wil het mysterie achter haar ontvoering onderzoeken. Vanaf 16 jaar. Coronatoegangsbewijs verplicht.

Sanne Wallis de Vries in Isala
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Geflankeerd door haar vaste muzikanten neemt Sanne de bezoekers mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat de theatergangers voor door de donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-upcomedy en suikerharde muziek. Kom. Op. Dan. Kom. Kijken. Kom. Tot inkeer? Kom maar. Kaarten verkrijgbaar via isalatheater.nl/agenda.

zaterdag 9 oktober

Postzegelbeurs bij de Bongerd
10:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Buurtcentrum de Wel, Bongerd 2A
Op zaterdag 9 oktober 2021 van 10.00 tot 16.00 uur houdt de Filatelistenvereniging IJssel- en Lekstreek een inloopbeurs voor iedereen die van postzegels houdt. Er zijn veel handelaren met postzegels, brieven en munten. Ook de bekende stuiverhoek met 300 boeken vol poszegels, gesorteerd op land of thema, is aanwezig. De locatie is Buurtcentrum de Wel, Bongerd 2A, Capelle aan den IJsssel. De beurs is ruim opgezet, zodat aan alle eisen voor openstelling is voldaan. De toegang is gratis en een QR code is niet vereist. Inlichtingen voor huur van de tafels: bel naar Leen de Kooter op 06 5328 7218 of mail naar l.dekooter@live.nl.

zondag 10 oktober

Capelse Taizévieringen
19:00, Capelle aan den IJssel, De Hoeksteen, Rivierweg 15
Het Capels Taizé Overleg organiseert een serie van kerkdiensten in diverse kerkgebouwen. Op zondag 10 oktober is de eerste dienst in De Hoeksteen. Tijdens een Taizéviering is er (vergeleken met reguliere diensten) meer ruimte voor persoonlijke meditatie en gebed, worden er bijzondere instrumenten bespeeld en wordt er gezongen in diverse talen.

dinsdag 12 oktober

Klaverjassen bij KJC de Trefhoek
19:00, Capelle aan den IJssel, Buurtcentrum De Trefhoek, Schermerhoek 506
Klaverjasliefhebbers kunnen op dinsdagavond verzamelen voor een gezellig potje in het buurtcentrum.
De zaal gaat om 19:00 uur open. De kosten zijn drie euro per persoon en er kunnen drie cadeaubonnen worden gewonnen van de sponsor (Jumbo Koperwiek). Bovendien wordt er een tombola gehouden met leuke prijzen. Meer informatie: siebepieterdeboer@gmail.com of 06 22739868.

Yentl en de Boer
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Het muzikale duo Yentl en de Boer staat met hun nieuwe theaterconcert de Kampvuursessies in het Isala Theater. Kaartjes zijn verkrijgbaar op isalatheater.nl/agenda.