• Deelnemers vlak voor de start in het centrum.
• Deelnemers vlak voor de start in het centrum. Foto: Jan van der Arend

Hardloopfeest in de regen toch groot succes

capelle • Voor de 25e keer in de geschiedenis ging de Halve Marathon Capelle afgelopen zondag van start op het Stadsplein. De regen was aanhoudend, maar kon de pret bij toeschouwers en deelnemers niet drukken.

Samen met Marieke van Santen van sponsor Van Santen Makelaars gaf burgemeester Oskam het startschot voor de jubileumeditie van het hardloopevenement. De lopers van de halve marathon schoten uit de startblokken en er werden uiteindelijk toptijden gelopen. Dennis de Freytas behaalde de finish bij het meest prestigieuze onderdeel als eerste bij de mannen, in een tijd van 1:09:10. Slechts acht seconden daarachter pakte Niels Baljet de tweede plaats en Jasper de Taeye volgde op gepaste afstand als derde: 1:16:01. Bij de dames stonden Emma Boertjes (1:30:11), Amber Bongertman (1:32:23) en Paulina Twornicki (1:32:38) op het podium.


Verder werden de 30 kilometer, tien kilometer en de Kids Run afgewerkt. De organisatie had routes uitgestippeld die door groene delen van de stad gingen, waaronder het Schollebos en Hitland. In totaal hadden ongeveer 1200 deelnemers zich ingeschreven voor het jaarlijkse hardloopspektakel.