• Wethouder Hartnagel (links) overhandigt het spaarpotje.
• Wethouder Hartnagel (links) overhandigt het spaarpotje. Foto: Welzijn Capelle

Eerste Lief-en-Leedstraatje in Capelle

capelle • Een bosje bloemen, iets lekkers of een bemoedigende kaart; er zijn veel manieren om de buren op te beuren, te groeten of te feliciteren met een heuglijke mijlpaal. Het initiatief Lief-en-Leedstraatje is speciaal voor zulke gebaren bedacht en is nu ook in Capelle aangeslagen.
Wethouder Ans Hartnagel heeft afgelopen weekeinde het eerste Lief-en-Leedstraatje van Capelle geopend bij portiek 6 van het Reviusrondeel.

De Lief-en-Leedstraatjes zijn bedoeld om de sociale verbondenheid tussen buurtbewoners te vergroten. Het gaat erom dat buren elkaar meer gaan helpen, door soms te koken voor elkaar of elkaar een lift te geven met de auto als vervoer lastig is.


Ook neemt een aantal buurtbewoners het initiatief om een geldpotje te beheren, waarmee cadeautjes gekocht kunnen worden voor bijvoorbeeld zieke buurtbewoners of buren die juist iets te vieren hebben. Dat potje wordt in het Reviusrondeel vanaf nu beheerd door bewoonsters Ilvarette en Anja.
Daarbij werd het spaarpotje symbolisch aan hen overhandigd door de wethouder.


De Lief-en-Leedstraatjes hebben hun oorsprong in Rotterdam; de eerste initiatieven van Stichting Opzoomer Mee ontstonden in 2013 en waren bedoeld om eenzaamheid in de wijken terug te dringen. In Rotterdam zijn er inmiddels bijna 1000 Lief-en-Leedstraatjes.


Meer informatie over het Lief-en-Leedpotje en het zelf beheren van je eigen straat- in Capelle is beschikbaar via Miranda de Bus: m.debus@welzijncapelle.nu