SVS zet stunt neer tegen Sparta AV

rotterdam • SVS heeft zich op knappe wijze gerevancheerd voor de dikke thuisnederlaag tegen Hellevoetsluis. Uit bij titelkandidaat Sparta AV boekte het elftal van trainer Roy Brinkman een uiterst knappe 2-3 zege. Chris van der Graaf was namens de Schollevaarse tweedeklasser de gevierde man. Hij schoot in de slotfase de winnende treffer tegen de touwen. Eerder in het duel was SVS al op voorsprong gekomen door treffers van Javan Hagens en Joran van Opstal, Na de pauze zette Sparta, zoals te verwachten viel, stevig aan en drong het SVS ver terug. Die pressie leidde tot twee Rotterdamse goals en de Capelse vrees dat dat er meer zouden kunnen worden. Uiteindelijk bracht Chris van der Graaf opluchting en ultieme blijdschap na zijn bevrijdende 2-3.


CVV Zwervers pakt eerste overwinning

capelle • Na de vreemde ervaring die CVV Zwervers vorige week opdeed uit bij FC Boshuizen (zie elders op deze pagina), smaakte men zondag het positieve genoegen van een goede scheidsrechter, een sportieve tegenstander én een lekkere overwinning. Thuis tegen Sarto boekte het team van trainer Ton van Bremen een 2-1 overwinning. O'Neal Maatsen bezorgde Zwervers via een strafschop de 1-0. Na de pauze was het Melival Krolis die de 2-0 binnen schoot. Daarna kwam Sarto nog terug tot 2-1, maar daar bleef het bij.


KCC/CK Kozijnen sluit af men winst

capelle • KCC/CK Kozijnen heeft de eerste fase van de veldcompetitie afgesloten met een 19-17 op hekkensluiter DeetosSnel. Ondanks de herfstachtige weersomstandigheden kwam er weer heel wat publiek af op het Ereklasseduel. En dat was niet vreemd, gezien de prima resultaten van de Capelse korfballers tot nog toe. KCC heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een team dat meedraait in de middenmoot van zijn afdeling en dat mag zonder meer knap genoemd worden. KCC opende met een snelle voorsprong, maar moest daarna toestaan dat DeetosSnel de leiding overnam. Lang duurde dat genot niet voor de gasten uit Dordrecht, want de thuisclub, die vooral in verdedigend opzicht een solide indruk maakte, liep vervolgens door naar 5-2 en een 9-5 ruststand. Na de pauze drukten de Capellenaren door naar 11-6 en 14-9 en leek er geen vuiltje aan de lucht. DeetosSnel was echter niet van zin zijn verzet op te geven. De Dordtenaren knokten zich binnen de kortste keren terug naar 14-11 tegen een thuisploeg die in die fase de vooraf gemaakte afspraken even in de wind sloeg. Na een time out ging het beter. Oppe zorgde voor 15-11. Opnieuw kwam DeetosSnel even terug (15-12). Om alsnog iets te forceren en meer snelheid in het spel te brengen, besloten de Dordtenaren te gaan wisselen. Die wijzigingen pakten verkeerd uit. Toen namens KCC Oosting, Oppe en Biesbroek de stand naar 18-12 tilden, leek het verzet van DeetosSnel gebroken. Opnieuw echter kwamen de gasten terug. Met nog zes minuten op de klok wist men het gat te verkleinen tot 18-15. Een raak schot van Oppe zorgde weer voor iets meer lucht (19-15), maar met nog 3 minuten te spelen werd het toch weer spannend: 19-17. Voor KCC een reden om kort voor tijd nog een time-out te nemen om zo de rust te laten terugkeren in het team. Dat bleek een slimme zet, want KCC hield in de slotminuut stand en kon zo de punten bijschrijven én verder afstand nemen van DeetosSnel, een ploeg die in serieuze degradatiezorgen verkeert.