Zwervers woest om 'list en bedrog'

capelle • Als het aan CVV Zwervers ligt, is het laatste woord nog niet gesproken over de wedstrijd van vorige week zondag uit bij FC Boshuizen.

Tijdens het met 1-0 verloren competitieduel was voor iedereen duidelijk te zien dat FC Boshuizen zes wissels toepaste, één meer dan reglementair is toegestaan. "Niet alleen wij hebben het gezien, ook een radioverslaggever was er getuige van", vertelt Zwervers-voorzitter Ger Jacobs. "We hebben geluidsfragmenten van het wedstrijdverslag waarin een speler aan de bal is, terwijl die volgens de scheidsrechter de hele wedstrijd op de bank heeft gezeten.  Frappant is ook dat de website amateurvoetballeiden.nl in eerste instantie een wedstrijdverslag publiceerde waarin onder het kopje 'opstellingen' duidelijk werd bevestigd dat FC Boshuizen zes keer gewisseld had. Echter binnen twee uur na publicatie was de opstelling van FC Boshuizen aangepast. Kennelijk wil iemand niet dat de waarheid boven tafel komt.”


"De KNVB zegt (mondeling) dat zowel de scheidsrechter als de waarnemer vijf wissels hebben gezien bij Boshuizen. Dus het wordt in de doofpot gestopt. Zowel de scheidsrechter als de waarnemer liegen en dekken elkaar.  De voorzitter van FC Boshuizen laat niets meer van zich horen, terwijl hij beloofd had het uit te zoeken en een reactie te geven. Dat amateurvoetballeiden.nl de opstellingen (en wissels) binnen een paar uur op hun website gewijzigd heeft, is vermoedelijk gebeurd op aangeven van het bestuur van FC Boshuizen. Maar de bij het duel aanwezige sportjournalist had het goed gezien: zes wissels. Dit stinkt aan alle kanten. Ze hebben de wedstrijd opgenomen waardoor alles geobjectiveerd zou kunnen worden. Maar die beelden krijgen we natuurlijk nooit te zien. Eén ding is zeker: we gaan hoe dan ook in beroep."