Nieuws te melden? Mail ons!

capelle • De redactie van Het Kontakt - IJssel en Lekstreek is (altijd) op zoek naar nieuwtjes, activiteiten en (bewoners-)initiatieven in Capelle aan den IJssel. Dat kan variëren van politiek tot sport en van cultuur tot human interest. En ook kleinschaliger. Is er bijvoorbeeld een verkoping bij uw vereniging, een zangavond in uw kerk, een open dag bij uw sportclub of een inzamelingsactie voor een goed doel in de buurt? Dan kunt u de informatie als persbericht insturen naar onze redactie. Ook sportverslagen (eerste teams) ontvangen we graag. Ons e-mailadres is:
redactie.ijsselenlekstreek@kmp.nl.


Groot deel Burgemeester van Beresteijnlaan twee nachten dicht

capelle • In de nacht van 5 op 6 en 6 op 7 oktober is een groot deel van de Burgemeester van Beresteijnlaan afgesloten wegen wegwerkzaamheden. Het gaat om het deel van de weg tussen de ‘s Gravenweg en de Grafiek. De weg wordt tussen 21:00 uur en 6:00 uur afgesloten omdat het asfalt aan vervanging toe is. De omleidingsroute loopt via de Abraham van Rijckevorselweg, Capelseweg, Hoofdweg en Burgemeester Schalijlaan.


Wapeninleveractie in Capelle

capelle • Wapens kunnen vanaf maandag 11 oktober anoniem ingeleverd worden op twee locaties in Capelle. Steek-, slag- of stootwapens kunnen in Capelle worden afgegeven bij de Gemeentewerf (Groenedijk 10) en het politiebureau aan de Slotlaan 119. Bij de Gemeentewerf kan dit van maandag 11 tot vrijdag 15 oktober van 9:00 tot 16:00 uur en bij het politiebureau van maandag 11 tot zondag 17 oktober van 8:00 tot 22:00 uur. Er zullen geen straffen worden uitgedeeld aan degenen die wapens inlevert. Aanleiding van de landelijke inleveractie is het toenemende aantal steekincidenten, met name onder jongeren.


Passieconcert Dorpskerk levert ruim 2300 euro op

capelle • De tiende editie van het Passieconcert in de Dorpskerk heeft 2332,50 euro opgeleverd voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Tijdens het concert werd een bedrag van 832,50 euro opgehaald. De Van Cappellenstichting besloot diezelfde avond hier nog eens een bedrag van 1.500 euro aan toe te voegen. Yolanda Holleboom, coördinator van de Stichting Leergeld aan den IJssel: “Hiermee kunnen we een flink aantal kinderen net dat beetje extra bieden. Fietsen en computerapparatuur kunnen we gelukkig regelmatig verstrekken, maar soms is net wat meer nodig. Bijvoorbeeld een kind met een lichamelijke beperking waarvoor een fiets met versnellingen beter is of een grafische rekenmachine voor iemand op de middelbare school. Dit budget geeft ons de ruimte die we anders niet zouden hebben”. Het jaarlijkse Passieconcert werd gehouden op 25 september. De goede doelen verbonden aan het concert verschillen ieder jaar.