vrijdag 24 september

Spreekwoorden in kunst
9:30-11:30 uur, Capelle aan den IJssel, Buurtgroep Capelle-West, Willem Barentzstraat 3
Wat hebben Keith Haring en Jan Steen met elkaar gemeen? Ze hebben allebei spreekwoorden uitgebeeld in hun schilderijen. Kunstenares Marie-Louise Eijsvoogel vertelt hierover tijdens het Kopje Kunst in Buurtgroep Capelle-West op 24 september. Werken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel, Jan Steen en Keith Haring komen aan bod, waarna een gesprek start over het gebruik van spreekwoorden. Het Kopje Kunst is van 10.00 – 11.30 uur en de inloop is vanaf 9.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 1 euro, inclusief koffie of thee. Kopje Kunst is onderdeel van Creatief Ouder Worden. Het is bedoeld als ontmoetingsmoment; ontmoeten is het doel, kunst is hierbij het middel. In verband met corona moeten deelnemers zich van tevoren aanmelden. Dit kan via het mailadres cow@kunstkringcapelle.nl.
Mensen uit de wijken Capelle-West en ‘s Gravenland hebben voorrang.

zaterdag 25 september

Burendag Merellaan
9:45-17:00, Capelle aan den IJssel, Merellaan
Er staat weer een feestelijke burendag op het programma aan de Merellaan. Op 25 september is er een aantal leuke activiteiten, waaronder een versier-je-fiets-parade en een zwerfvuilbingo. De kinderen kunnen hun fiets, skelter, step, loopfiets of buggy zelf versieren. De jury beoordeelt alle versierde vehikels, waarna de kinderen een parade vormen. Na afloop is er limonade, iets lekkers en een prijs voor de mooiste fiets. Ook is er een zwervuilbingo, waarbij kinderen afval kunnen prikken en het soort afval kunnen afvinken op een bingokaart.
Meer informatie via 06-43543143.

zondag 26 september

Bingomiddag in Schollevaar
13:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20
Op zondag 26 september is er een gezellige bingomiddag in het Huis van de Wijk in Schollevaar. De zaal gaat open om 13:00 uur en de bingo start om 13:30 uur. Enkele deelname kost vijf euro en deelnemen aan een dubbel bingospel kost 7,50 euro. Bij de prijs zit koffie, thee en een hapje inbegrepen.
Reserveren kan bij Yvonne Vermeer op 06-16420891.

dinsdag 28 september

Leesclub voor anderstaligen
10:00-11:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39
Anderstaligen die al Nederlands kunnen lezen, maar meer plezier uit het lezen willen halen kunnen terecht bij de Capelse bibliotheek voor een leesclub. Het samen lezen en bespreken van teksten staat hierbij centraal. Diverse materialen, waaronder Krant en Klaar, de Startkrant, en Eenvoudig Communiceren boeken worden hierbij gebruikt. Het startniveau is A1. De bijeenkomst is kosteloos, maar aanmelden is verplicht en er geldt een maximum aantal deelnemers van vier. Aanmelden kan via i.olivier@bibliotheekaandenijssel.nl.

Klaverjassen bij KJC de Trefhoek
19:00, Capelle aan den IJssel, Buurtcentrum De Trefhoek, Schermerhoek 506
Liefhebbers kunnen op dinsdagavond verzamelen voor een gezellig potje klaverjassen in het buurtcentrum. De zaal gaat om 19:00 uur open en de eigenlijke aanvang is 19:45 uur. De kosten zijn drie euro per persoon en er kunnen drie cadeaubonnen worden gewonnen van de sponsor (de Jumbo in de Koperwiek). Bovendien wordt er een tombola gehouden met verschillende leuke prijzen.
Meer informatie: siebepieterdeboer@gmail.com of 06 22739868.

woensdag 29 september

Handwerken bij Bezige Bijtjes
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Wijkcentrum De Harp, Jan de Geusrede 39E
De Bezige Bijtjes is een bijeenkomst voor handwerkers; gezellig samen aan de slag, ideeën uitwisselen en het aanleren van nieuwe technieken staan hierbij centraal. Deelnemers kunnen hier terecht om te breien, haken en borduren. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie over de Bezige Bijtjes en de handwerksessies is verkrijgbaar via het emailadres wijkcentrum39f@gmail.com.