‘Kruistocht in spijkerbroek' in Krimpen

krimpen aan den ijssel • In cultureel centrum De Tuyter te Krimpen aan den IJssel speelt Jongerentheater Quint op zaterdag 25 september twee keer de familievoorstelling ‘Kruistocht in spijkerbroek'. De eerste voorstelling is om 15:00 uur en de tweede volgt om 19:30 uur. 

‘Kruistocht in spijkerbroek' is een verhaal over hoe mensen goedgelovig achter mooie beloftes van praatjesmakers aan lopen. Maar het gaat ook over het belang van scholing, onderzoek en de juiste feiten kennen. De voorstelling is gebaseerd op het bekende en bekroonde kinderboek van Thea Beckman uit 1973. Het verhaal wordt nu opnieuw gedanst, gezongen en gespeeld door spelers van Jongerentheater Quint, een theatergezelschap dat afkomstig is uit Capelle aan den IJssel en bestaat uit jongeren uit de regio.
Als Rudolf Wega voor een gigantische tijdmachine in een laboratorium staat, moet en zal hij instappen. Hij wil niets liever dan zich als proefkonijn laten terug flitsen naar de Middeleeuwen. Een flinke klap, een gierend geluid en dan….. is de wereld volkomen veranderd.


De voorstelling 'Kruistocht in Spijkerbroek' is geschikt voor families, maar ook voor schoolbezoeken. De voorstelling kan kinderen zelfs motiveren om zelf iets aan theater te gaan doen. 

De tickets kosten 15 euro voor bezoekers die zestien jaar of ouder zijn en 12,50 euro voor bezoekers tot en met vijftien jaar. Reserveren en meer informatie: www.jongerentheaterquint.nl/voorstellingen/kruistocht-in-spijkerbroek.