Grote Kruising Krimpen sneller klaar

krimpen aan den ijssel • De werkzaamheden bij de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel zijn zo’n vier maanden eerder klaar dan verwacht. Het project zal waarschijnlijk eind augustus 2022 klaar zijn, in plaats van december 2022. Wethouder Anthon Timm: “We lopen ruim voor op schema.”

De wethouder geeft aan dat er ook financiële voordelen aan de huidige planning zitten. “Zoals het er nu uitziet blijven we in ieder geval ruim binnen budget; best bijzonder voor zo’n groot project. Wat het precies scheelt, hebben we nog niet inzichtelijk". De werkzaamheden zelf gaan een nieuwe fase in. Vanaf 25 september begint de aannemer met het vernieuwen van de fundering van de zuidzijde van de Grote Kruising, aan de kant van de Industrieweg. Ook gaat de aannemer werken aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. Daar komt een onderheid busperron.


In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september wordt de verkeerssituatie aangepast op de nieuwe situatie. De kruising blijft dan open, wel zullen automobilisten soms wat hinder ondervinden. Qua bereikbaarheid verandert niet veel tijdens de nieuwe fase. 


De Grote Kruising en de wegen daar omheen blijven op dezelfde manieren bereikbaar en de huidige omleidingsroutes blijven gelden. Alleen bij de Industrieweg wijzigt de situatie voor het verkeer in de richting van de Stormpolder.