NK-judowinst voor Jochem van Harten

capelle • Jochem van Harten is er in geslaagd de nationale juniorentitel onder 18 jaar in het judo -60 kilogram voor zich op te eisen. Hij trok het kampioenschap afgelopen zaterdag in grootse stijl naar zich toe. Een mooi succes voor de jonge vechtsporter en zijn judoschool Slingerland uit Capelle aan den IJssel.


Voleco/VC Krimpen wint jeugdtoernooi

capelle •  De veertiende editie van het IJssel- en Lek Jeugdvolleybaltoernooi is gewonnen door de Voleco/VC Krimpen-combinatie. In de eindrangschikking bleef men Dosko uit Stolwijk en Molenwiek'74 uit Nieuw-Lekkerland voor. Het evenement speelde zich af in sporthal Oostgaarde in Capelle. Vooraf was bewust weinig ruchtbaarheid aan het toernooi gegeven omdat de organisatoren in verband met de Covid-19 maatregelen een gelimiteerd aantal toeschouwers wenste te begroeten. Desalniettemin was het toch een geslaagd toernooi waarbij 59 teams, circa 450 jeugdvolleyballers, weer hun voorbereidingswedstrijden konden spelen op de nieuwe competitie.


De Waardrenner houdt Plassentocht

regio • Toerfietsclub De Waardrenner houdt op zaterdag 2 oktober haar Plassentocht, een vrije toertocht met zowel racefiets als toerfiets . Het vertrek vindt plaats bij sporthal de Drie Maenen in Ouderkerk. Voor de start is er voor iedere deelnemer een gratis kopje koffie of thee. Voor de 128 kilometer kan vanaf 09:00 uur worden ingeschreven, de start is om 09:20 uur. De 88 kilometer rijders kunnen vanaf 09:30 uur inschrijven, vertrek om 09:50 uur. Inschrijven voor de 50 kilometer kan vanaf 10:00. Om 10:20 uur wordt gereden via aangegeven routes langs de Vinkeveense-, de Nieuwkoopse- en de Reeuwijkse Plassen. Afhankelijk van de gekozen route fietsen de deelnemers door één of meerdere van deze mooie stukjes natuur. De begeleiding is met voorrijders van TC de Waardrenner. Halverwege elke afstand is er gelegenheid voor een koffiestop. Voorinschrijven kan via de site van fietssport: www.fietssport.nl. Meer info over de GPX of de routebeschrijving op www.tcdewaardrenner.org.