Capelle knokte zich leeg tegen  SC Feyenoord.
Capelle knokte zich leeg tegen SC Feyenoord. Foto: John de Pater

Euforische 'mirakelzege' voor Capelle

capelle • Over één ding waren alle betrokkenen het eens: het duel Capelle - SC Feyenoord was één van de meest enerverende duels die zich ooit op sportpark 't Slot hebben afgespeeld.

Het kan verkeren; Capelle verloor twee keepers, speelde na de rust met tien man en het laatste kwartier zelfs met negen en en behaalde in de 10e minuut van de extra tijd een 3-2 overwinning, mede door weer drie doelpunten van Olaf van der Sande. Bij de eerste mooie aanval van Capelle was het meteen raak. Een dieptepass van Bram van Eijk werd in de 9e minuut opgepikt door Marlon Slabbekoorn. Zijn afgemeten voorzet werd door Olaf van der Sande in het doel getikt 1-0. Twee minuten voor rust moest de thuisclub met tien man verder nadat doelman Marc van Splunter met rood van het veld gestuurd was. Hij werd vervangen door José Almeida. Capelle kreeg snel daarna een tweede stevige tik: in blessuretijd van de eerste helft moest men de 1-1 toestaan. Kort na rust zorgde Van der Sande voor de 2-1. In de 82e minuut kwam Feyenoord opnieuw op gelijke hoogte door een houdbaar schot in de korte hoek. Almeida bleef kermend van pijn liggen en bleek later zijn vinger te hebben gebroken. Omdat Ralph Kalkman in de 68e minuut al zijn wissels had verbruikt, moest Capelle met negen spelers verder. Het wonder geschiedde echter in de 10e minuut van de blessuretijd, toen een hoge bal geweldig gecontroleerd werd door Olaf van der Sande, die gelijk op snelheid lag en de bal in het doel schoof: 3-2. De ontlading was onbeschrijfelijk en extatisch trok Olaf van der Sande zijn shirt uit. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op met een schorsing als gevolg.