Certificaat informatiebeveiliging IJsselland Z'huis

capelle • Het IJsselland Ziekenhuis heeft op woensdag 15 september het NEN7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt aan instellingen die zorgvuldig omgaan met informatie en privégegevens, in dit geval die van patiënten. Het ziekenhuis traint het personeel constant om zich hierin verder te verbeteren. Het beschermen van persoonsgegevens is steeds belangrijker in een tijd waarin digitale zorg almaar toeneemt en steeds meer data online opgeslagen wordt. Bij het Capelse ziekenhuis heerst trots over het behaalde certificaat. Vaak wordt deze oorkonde alleen uitgereikt aan academische ziekenhuizen, maar nu heeft het IJsselland er als regionaal ziekenhuis ook één.


Priklocatie Capelle sluit dit weekeinde

capelle • De Capelse priklocatie in Sporthal de Schenkel is komend weekeinde voor het laatst in gebruik. Op 25 of 26 september kunnen Capellenaren voor het laatst terecht voor een vaccinatie in de sporthal. Dit heeft de GGD besloten, omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en daardoor het afbouwen van het aantal priklocaties in gang is gezet. Er hoeft geen afspraak meer gemaakt te worden voor een vaccinatie. De Capelse SP-fractie vraagt zich op Twitter af waarom de priklocatie wordt gesloten, een week na publicatie van cijfers waaruit blijkt dat Capelle een relatief laag percentage gevaccineerden heeft.


Eerbetoon doodgereden Arno de Korte op politie-uniformen

capelle/rotterdam • Leden van de verkeerspolitie in de regio Rotterdam dragen sinds deze week een speldje en armpatch op hun uniformen om collega Arno de Korte te eren.
De Capelse agent Arno de Korte werd op 7 juli (vermoedelijk opzettelijk) doodgereden door een vrachtautobestuurder, terwijl hij met zijn politiemotor op de snelweg reed en zijn werk als verkeersagent deed. De fatale aanrijding gebeurde bij de Waalhaven. Een 45-jarige verdachte uit Melissant werd aangehouden. Op 16 juli was er al een indrukwekkende erehaag bij het laatste afscheid van Arno de Korte.