Meer dan 300 boetes bij OV-controle Capelsebrug

capelle/rotterdam • Een groep handhavers en de politie heeft vrijdagavond ruim 300 boetes uitgeschreven bij een massale controle op station Capelsebrug. De meeste boetes werden uitgeschreven voor het niet of verkeerd dragen van een mondkapje, maar ook zwartrijders werden beboet. Verschillende mensen kregen meerdere boetes omdat zij diverse overtredingen begingen. Er werd één aanhouding verricht, omdat een persoon zich niet aan een eerder opgelegd gebiedsverbod voor station Capelsebrug hield.


Zeven iepen gekapt in Oostgaarde vanwege ziekte

capelle • Bij de Keerkring in de wijk Oostgaarde zijn zeven iepen verwijderd vanwege een ziekte die momenteel huishoudt. Het gaat om de iepenziekte, een schimmelziekte die wordt verspreid door de iepenspintkever. De ziekte verspreid zich gemakkelijk, doordat de kevers na hun vernietigende werk doorvliegen naar gezonde bomen. Na constatering van de ziekte door experts zijn de bomen verwijderd. Zieke iepen zijn te herkennen aan verwelkte bladeren of hangende takken. De gemeente roept Capellenaren op melding te maken van zieke iepen.


Financiële compensatie voor energiebesparende Capellenaren

capelle • De gemeente Capelle trekt 600.000 euro uit om Capellenaren die energiebesparende maatregelen (willen) nemen tegemoet te komen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Hiermee kunnen zo’n 6000 huishoudens een gratis energiebox met advies aanvragen, korting krijgen op energiebesparende producten, deelnemen aan duurzame workshops of aan een webinar. De subsidie zou een stimulans moeten zijn om minder energie te verbruiken. Op www.duurzaamcapelle.nl/rrew staat meer informatie over de subsidie en maatregelen die Capellenaren concreet kunnen nemen.