Nieuwe bladmuziek Capelse organist Van de Knijf

capelle • De Capelse organist Huig van de Knijf heeft zijn eerste eigen bundel met bladmuziek uitgebracht. De bundel genaamd Prefazione - deel 1’ maakt deel uit van een nieuwe serie met inleidend orgelspel bij kerkdiensten. Het gaat om een inleidend koraalspel over Psalm 32 vers 4 | ‘Gij zijt mij, HEER, ter schuilplaats in gevaren’. De bundel is zowel in notenschrift als klavarskribo verkrijgbaar. De bundel is verkrijgbaar voor € 8,50 op www.martinmuziek.nl. Er zijn zichtpagina’s te bekijken en het stuk is te beluisteren.


Kunstkring Capelle zoekt nieuwe voorzitter

capelle • De vereniging Kunstkring Capelle is per direct op zoek naar een voorzitter. Deze positie is vacant, omdat de voorzitter recent is overleden. De kunstkring is een collectief van beeldend kunstenaars en vrijwilligers die beeldende kunst in Capelle onder de aandacht willen brengen. Kunstkring Capelle organiseert onder meer de Kunst- en Atelierroute, de Kunstmarkt en de Winter Art Fair. Meer informatie over de functie en de Kunstkring Capelle is verkrijgbaar bij secretaris Aat Scheepbouwer (06-81730086) of penningmeester Jos Jacobs (06-53565886). Sollicitaties kunnen worden gestuurd aan de secretaris: secr.kkc@gmail.com.


Vrijwilligers nodig voor Halve Marathon Capelle

capelle • Voor de Halve Marathon Capelle, gehouden op zondag 3 oktober, wordt nog gezocht naar vrijwilligers. De Halve Marathon Capelle, voorheen bekend als de Schollebosloop en Schenkelloop, zoekt naar enthousiaste mensen die helpen het evenement in goede banen te leiden. Helpen is overigens niet geheel vrijwillig; er staat een kleine vergoeding van 25 euro tegenover. Aanmelden kan via info@epicinderunning.nl. Het hardloopevenement viert dit jaar haar 25e jubileum.


Online symposium over invasieve diersoorten

regio • Op vrijdag 24 september is er van 14:00 tot 16:00 uur een online symposium over de bestrijding van exotische diersoorten in Nederland. Het gaat om soorten als de Amerikaanse rivierkreeft, de Chinese wolhandkrab, de muskusrat en de beverrat. Deze soorten komen ook in Capelle voor, hoewel de overlast tot nu toe beperkt lijkt te zijn. De uitheemse soorten vormen vaak een bedreiging voor de inheemse flora en fauna in sloten en rivieren. Tijdens het symposium worden vragen gesteld over de aanpak van het Ministerie van LNV en het waterschap.
Meer informatie en aanmelden: www.vvm.info/online-sessie/invasieve-exoten-2021.