Cady '73 sluit oefenserie af met winst

capelle aan den ijssel • Het U22 team van Cady, dat dit seizoen uitkomt in de tweede divisie, de oefencampagne succesvol afgesloten.

In de vertrouwde eigen thuishaven aan de Lijstersingel wisten de jonge en veelbelovende Capelse basketballers tegen het Dordste Rowic met Rowic 85-52 te zegevieren.

Matig

Na een matige start waarin Cady zich liet verrassen door de tegenstander, kwam de thuisclub van lieverlee goed in het ritme. Met 12 punten op rij door Senne Stolk zette Cady na acht minuten een 15-13 voorsprong op het scorebord. Daarna gaven de spelers nog meer verdedigende druk op de tegenstanders, waarop veel steals volgden. Hierdoor werd een 15-2 tussensprint gemaakt. Ook in het begin van het tweede kwart denderde de Cady-machine door.Bij een stand van 45-17 halverwege het tweede kwart was de wedstrijd wel gespeeld. De rust kwam bij 53-21.

Uitwisselen

In de tweede helft begon de verdedigende intensiteit die in de eerste helft werd gegeven weg te raken. Ook werd in de aanval te slordig gepasst. Op zich begrijpelijk omdat de spanning in de wedstrijd weg was, maar het paste niet bij de hoge ambitie die Cady zich dit seizoen heeft gesteld. Daardoor bleven de ploegen in de tweede helft punten uitwisselen. De winst kwam geen moment in gevaar, daarvoor was het niveauverschil te groot. De eindstand werd zo 85-53.