Gewonde (17) bij steekincident de Wingerd

capelle • Hulpdiensten spoedden zich op dinsdag 7 september naar de Jumbo aan de Wingerd om eerste hulp te verlenen aan een 17-jarige gewonde na een steekincident. De gewonde persoon is een jongen uit Capelle. Hij raakte ernstig gewond aan zijn borst en is per ambulance naar het Erasmus MC gebracht. Een 16-jarige verdachte, die per scooter was gevlucht, meldde zich een dag later bij de politie en werd aangehouden. Meer informatie over de toedracht is nog niet bekend. Er is een onderzoek ingesteld.


Auto te water langs Groenedijk

capelle • Vrijdagnacht is aan de Groenedijk een auto in de Hollandsche IJssel beland. Hulpdiensten kwamen af op een melding over een auto die in de rivier was gereden. Duikers hebben de auto na enige tijd zoeken gevonden en doorzocht, maar van de bestuurder ontbrak ieder spoor. De vermoedelijke eigenaar van de auto werd in de nacht van zondag op maandag gewond aangetroffen in het Hitland, ter hoogte van de Groenedijk. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident.


D66 Capelle plaatst vraagtekens bij fietscorridor

capelle • De D66 fractie in Capelle heeft bedenkingen bij de plannen voor een fietscorridor door de wijk 's Gravenland. De fietscorridor is een idee van de Gemeente Capelle aan den IJssel. Deze corridor moet een verbinding vormen tussen de Algerabrug en metrostation Capelsebrug. De route van dit speciale traject voor fietsers zou voor 700 extra fietsers per dag moeten zorgen. D66 Capelle beweert dat er fouten zijn gemaakt bij de onderbouwing en er te weinig rekening is gehouden met de wensen van de omwonenden.


Aldi Bermweg gaat donderdag voor één dag dicht

capelle • De Aldi supermarkt aan de Bermweg sluit op donderdag 16 september de gehele dag de deuren. Door een verandering van de bedrijfsformule gaat het Capelse filiaal een volledige dag aanpassingen doen in de winkel. Zo worden de schappen veranderd en worden afgeprijsde producten anders ingedeeld. De supermarkt sluit op woensdag al om 17.00 uur en gaat vrijdag na de herindeling om 8.00 uur weer open.