Burgemeester Oskam herkozen door raad

capelle • "Blij en opgelucht" was burgemeester Oskam na het besluit van de Capelse gemeenteraad om nog zes jaar met hem door te gaan als burgemeester.

Bij een besloten vergadering op maandagavond brachten de gemeenteraadsleden hun stem uit, waarna tijdens een publieke vergadering het resultaat van de stemming bekend werd gemaakt. Peter Oskam (CDA) werd door de raad voorgedragen voor een nieuwe termijn van zes jaar, beginnend in januari 2022. Met dit resultaat gaat de gemeenteraad een aanbeveling doen aan de Commissaris van de Koning, die Oskam formeel zal herbenoemen. In de raadszaal op het gemeentehuis hing een uitgelaten sfeer; de raadsleden waren enige tijd in afwachting van de verschijning van de hoofdpersoon zelf. Plaatsvervangend voorzitter Van Buuren opende de vergadering en ging snel over tot de aankondiging waarop iedereen al had gewacht: Peter Oskam is herkozen als burgemeester door de Capelse gemeenteraad. Applaus ging op, er werd getoost en de burgemeester en zijn vrouw Pauline kregen een bos bloemen overhandigd. 


Peter Oskam trad in 2016 aan als burgemeester van Capelle. Hij heeft zin in de nieuwe termijn en ziet nog voldoende uitdagingen. Na een lastig begin toen de familie nog niet in Capelle woonde, heeft zijn vrouw nu een baan in Rotterdam en hebben de kinderen het naar hun zin. "Je gaat met de gemeenteraad een traject in en deze herbenoeming is een resultaat daarvan. Maar je zult niet de eerste burgemeester zijn die al bloemen koopt voordat hij uiteindelijk weggestemd wordt", glimlacht Oskam. "Dus ik ben opgelucht. Daarnaast is er met het oog op de verkiezingen volgend jaar bestuurlijke stabiliteit nodig".