Capelle-Zwaluwen
Capelle-Zwaluwen Foto: John de Pater

'Thuistegenvaller' voor vv Capelle

capelle • Capelle slaagde er in de eerste competitieve thuisbeurt tegen vv Zwaluwen niet in om het publiek te vermaken. Ook het resultaat viel tegen: het werd een bloedeloze 0-0 op Sportpark ’t Slot.

Spijtig voor de thuisclub, die het talrijke publiek graag een amusante middag had willen voorschotelen. Al bij de eerste aanval van Capelle, na een klein kwartier spelen, werd duidelijk dat het vizier niet op scherp stond. Spits Olaf van der Sande schoot hoog over. In de 20e minuut was de thuisclub nog wat dichter bij een treffer. Een voorzet van Marlon Slabbekoorn werd door Joshua Kassels onder de lat gekopt, maar keeper Boy de Jong tikte de bal uit het doel.

Zwaluwen was fel in de duels en daardoor kwam Capelle niet tot een goede opbouw. In het eerste half uur waren er nog pogingen van Joshua Kassels en Shayrun Curiel, maar beide schoten gingen over het doel. In de 35e minuut vond een hachelijk moment plaats in de zestien bij Capelle. Adair Veiga Lopes viel over het been van Sander Fischer. Het leek op een penalty, maar scheidsrechter Fijke Hoogendijk wuifde Vlaardingse aanspraken daarop weg. Het laatste spannende moment voor rust liet Capelle-speler Eric Jansen noteren. Zijn inzet belandde op de onderkant van de lat. De tweede helft was er één om snel te vergeten. Marlon Slabbekoorn was in de 54e minuut nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot werd geblokkeerd. In minuut 56 vond Capelle-trainer Ralph Kalkman het welletjes. Hij besloot in één keer vier spelers te wisselen. De wijzigingen leidden weliswaar tot een overwicht voor de Slotbewoners, maar de gasten gaven geen krimp.