Lucas Vroom wacht ingreep aan schouder

capelle • Lucas Vroom hoopt komend voorjaar weer aan te sluiten bij de selectie van eredivisionist VCN. De volleyballer kampt met een hardnekkige schouderblessure en gaat in maart komend jaar onder het mes.

"Ik liep deze kwetsuur het voorbije seizoen op en dacht na de revalidatie probleemvrij aan het nieuwe volleybaljaar te kunnen beginnen", vertelt Vroom. "Spijtig genoeg kreeg ik afgelopen zomer kort voor de start van de eerste trainingen weer last van de schouder. Nu moet ik een operatie ondergaan. Ik hoop daarna weer aan te sluiten bij de groep. In de tussenliggende tijd blijf ik uiteraard betrokken bij het team. Ik assisteer hoofdtrainer Ferry van Hal tijdens de wedstrijden en houd mij bezig met de sponsorcommissie, businessclub en bestuurlijke zaken."


Op commercieel vlak is VCN het voorbije 'corona-seizoen' zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen, constateert Lucas Vroom. "Vrijwel al onze sponsors zijn de club trouw gebleven. We hadden daarnaast het geluk dat we nauwelijks aflopende contracten hadden. Wel jammer is dat onze plannen om stevig door te gaan pakken door de corona-problematiek anderhalf jaar in de ijskast hebben gestaan en we onze businessclubleden niet hebben kunnen ontvangen bij wedstrijden. Het ziet er naar uit dat we straks weer terug kunnen naar 'normaal'. Dat is echt iets om je enorm op te verheugen."