Plannen waterbushalte Capelle steeds concreter

capelle • In april 2020 is al besloten dat Capelle aan den IJssel een eigen waterbushalte zal krijgen, maar de plannen worden steeds concreter. Zo is de definitieve plaats van de halte nu bekend en is het ontwerp voor het ponton goedgekeurd door de gemeente. Wel moeten er nog vergunningen worden afgegeven. De halte zal uiteindelijk verschijnen aan de Schaardijk, iets ten oosten van het Zalmhuis. Doordat het om een lang proces gaat, stopt de waterbus bij het Rivium naar verwachting niet voor januari 2022. Tot nu toe is Capelle overgeslagen door de Waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht. De dichtstbijzijnde halte voor Capellenaren is nu nog Krimpen aan den IJssel Stormpolder, maar daar komt als het goed is volgend jaar verandering in.


Nieuwe EHBO cursus van start

capelle • Bij de EHBO vereniging Capelle beginnen binnenkort cursussen waarbij deelnemers klaargestoomd worden om eerste medische hulp te verlenen bij een incident. Tijdens de cursus Eerste Hulp bij Ongevallen leren cursisten onder meer hoe zij een reanimatie uitvoeren, en eerste hulp verlenen bij bloedingen en botbreuken. Het gaat om een 12-delig programma, waarbij situaties worden nagebootst met levensechte ‘slachtoffers’. Voor meer informatie, het programma en aanmelden, bel met Cees van Driel (06-12088635) of mail naar cjvandriel47@gmail.com.


Theatervoorstelling Omdenken komt naar Capelle

capelle • Omdenken, bekend van het boek en gevatte quotes op sociale media, komt binnenkort met een theatershow naar Capelle. De voorstelling ‘Zoals verwacht loopt alles anders’ staat gepland voor dinsdag 21 september in het Isala Theater op het Stadsplein. Dit avondprogramma is een combinatie van komedie, lezing en theater. Omdenken oprichter Berthold Gunster krijgt tijdens de voorstelling assistentie van zijn zoon en een vierkoppige band. Humor, zelfspot en filosofische bespiegelingen staan centraal tijdens het onvoorspelbare theaterstuk.