Drie rotondes worden vervangen

capelle - De gemeente is gestart met het vervangen van de rotondes op de Schönberglaan in Capelle ‘s-Gravenland en West. De rotondes worden vervangen vanwege onderhoud aan het asfalt en worden overzichtelijker ingedeeld.
Het werk is afgelopen maandag al gestart en wordt in drie fases uitgevoerd. De verwachting is dat de grootschalige werkzaamheden op 11 september klaar moeten zijn.
Er wordt gewerkt op de volgende rotondes: Rotonde Scho¨nberglaan – Monteverdistraat, Rotonde Scho¨nberglaan -Paganinistraat en Rotonde Sibeliusweg – Puccinistraat.
De gemeente heeft er bewust voor gekozen om de werkzaamheden grotendeels in de zomervakantie uit te voeren, zo wordt de overlast tot een minimum beperkt voor omwonenden en wijkbewoners
Naast het werk aan de rotondes wordt ook over de gehele Schönberglaan het asfalt vervangen.
Om de wijk bereikbaar te houden worden er verkeersregelaars ingezet en blijft het openbaar vervoer gewoon rijden. Het kan wel zijn dat de rit van en naar de Middelwatering vertraging oplevert.Het toekomstige fietspad tussen op de Sibeliusweg wordt nog niet aangelegd, dit is in afwachting van het besluit over het fietscorridor.

Kind beschoten met een luchtbuks

Capelle - Een 12-jarig kind is maandagmiddag gewond geraakt in Capelle aan den IJssel, nadat hij door een leeftijdsgenoot per ongeluk was beschoten met een luchtbuks. De twee waren met de luchtbuks van de vader van een van de tieners gaan spelen aan de Kanaalweg, toen het wapen afging.
Onder meer een traumahelikopter werd uit voorzorg opgeroepen, maar dat bleek niet nodig. Het kind had alleen een bult op het hoofd. Het kind is ter controle en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Agenten gaan in gesprek met de vader over het veilig opbergen van de luchtbuks. Het in bezit hebben van een luchtbuks is niet illegaal.

Bewoonster naar ziekenhuis na brand

Capelle - De politie heeft dinsdagochtend een 34-jarige man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting aan de Norma in Capelle aan den IJssel. Dat zorgde voor een brand in de woning. De bewoonster werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Mogelijk gaat het om een incident in de relationele sfeer.
Bij de woning wordt nader onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak en om sporen veilig te stellen.