Henk Jan de Hek in de nieuwe dojo van Slingerland Sport & Fitness.
Henk Jan de Hek in de nieuwe dojo van Slingerland Sport & Fitness. Foto: Jan Timmer

Slingerland totaal in ‘t nieuw

Algemeen 1.940 keer gelezen

CAPELLE • “De planning was om op 21 december jongstleden te starten op onze nieuwe locatie aan de Beemsterhoek 337”, zegt eigenaar/trainer Henk Jan de Hek. “Maar ja, die lockdown, hè.”

De Hek zegt het beheerst, maar zijn lichaamstaal en gezichtsuitdrukking laten zien dat de situatie aan hem vreet. “Natuurlijk doet het iets met je”, geeft hij onmiddellijk toe. “We hebben met z’n alleen keihard gewerkt om deze nieuwe accommodatie voor elkaar te boksen. En dan is er natuurlijk niets fijners als je de deuren mag openen om al je leden te kunnen laten zien hoe mooi het is geworden. Dat dat niet mag, is super vervelend”.

Een rondgang door het nieuwe pand maakt duidelijk dat de wat steriele en saaie gymzaal zoals die tientallen jaren bestond, heeft plaatsgemaakt voor een gebouw met allure en optimale sportbeleving voor de liefhebbers van judo, karate, jiu jitsu, fitness, aerobics, steps en spinning. De metamorfose kwam in nauwelijks vier maanden tot stand; een ongekende prestatie. Voorheen zat Sportschool Slingerland decennia lang aan de Meeuwensingel in Capelle, de locatie waar De Hek in 1999 als judoleraar aan de slag ging, later mede-eigenaar werd en uiteindelijk tien jaar geleden de populaire sportschool solo ging runnen.

“Al vrij snel speelde ik met de gedachte om naar een andere locatie te verhuizen, maar de gevolgen van de bankencrisis zorgden ervoor dat die plannen gedwarsboomd werden, “vertelt hij. “Het idee bleef echter in mijn hoofd. In juni van dit jaar kreeg ik de vergunning om de gymzaal aan de Beemsterhoek te verbouwen. Dat kon helemaal vanuit mijn eigen wensen, waarbij ik enorm veel hulp heb gehad van mensen om mij heen. Het gebouw zoals het er nu staat is precies zoals ik me dat had voorgesteld. Het is moderner en functioneler dan het vorige. Uitnodigender en warmer bovendien. Met plek voor iedereen: van beginnend judoka tot en met toppers, van mensen die individueel aan fitness willen doen tot en met iedereen die graag in een groep actief is. Je ziet dat hier hele gezinnen lid zijn. Vind ik mooi; het zegt ook iets over de sfeer.
Nu nog open, want daar zitten we met z’n allen om te smachten. Ik verheug me er zo op om al die reacties te zien en te horen. Man man, wat kan ik mij daar op verheugen”.

Ten tijde van publicatie mag er weer binnen gesport worden.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55