• Wendy (links) en Soraya (rechts), samen 'Remedy'
• Wendy (links) en Soraya (rechts), samen 'Remedy' Foto: Annemarie van der Ploeg

Wendy en Soraya: ‘Music is our Remedy’

Algemeen 975 keer gelezen

CAPELLE • Wendy van der Torre en Soraya Oosterbaan kunnen geen dag zonder muziek en vormen al sinds 2015 het zangduo ‘Remedy’. Zij treden ook op op feesten en zelfs festivals. De naam van het duo geeft ook hun gevoel erbij weer. Op 5 november kwam hun eerste single ‘Vergeten’ uit op Spotify. 

Wendy: “We kennen elkaar van de Pabo. Tijdens de bonte avond op het introductiekamp moest Soraya zingen en ik wilde met haar zingen.” We begonnen een schoolbandje en zijn met z’n tweeën overgebleven. Het klikte vriendschappelijk en uiteindelijk zijn we ook nog collega’s geworden. We hebben aan talentenjachten meegedaan, zoals The Voice of Holland. 

In 2019 ging het duo een contract aan met een boekingsbureau en daar zat een stijgende lijn in, maar toen kwam corona. “We zijn toen intensiever op sociale media gaan coveren, omdat alleen hier publiek kwam. Zo kwamen we ook mensen tegen, zoals onze producer Jay van Leeuwen, songwriter Jessica Hoogenboom en onze filmer Glenn van der Wiel en hebben een team om ons heen gebouwd”, legt Soraya uit. “We hadden een businessplan gemaakt voor het online optreden en zijn toen enorm gegroeid in die corona periode. Maar na anderhalf jaar begon het toch wel te kriebelen. We wilden kijken of we zelf liedjes konden schrijven, een langgekoesterde droom van ons. Samen met Jessica ging het schrijven snel. Er staat weer een nieuwe schrijfsessie gepland. Hopelijk gaat dat wat sneller nu we er meer vanaf weten. Uiteindelijk willen we met onze eigen muziek optreden in Ahoy. Maar een theatertour doen vinden we ook al geweldig. Voor de klas staan is leuk, maar onze droom voor muziek is groter”, legt Wendy uit.

In 2016 gingen Soraya en Wendy bij het Charles Vermeer Zanginstituut de administratie en social media doen. Soraya: “Ik kende Charles al en keek tegen hem op. Sommige mensen hadden er les en ik dacht: “Misschien durf ik het ooit ook.” Uiteindelijk zijn we daar gaan werken en goede vrienden geworden. Een erg leuke tijd maar het werd te druk.” Wendy besluit: “Charles heeft zijn steentje bijgedragen aan het feit dat wij meer zijn gaan durven in de muziek. Hij zei tegen ons: “Doe het gewoon, ga nou!” Tijdens het werk en de open Mic borrelavonden op het zanginstituut, zat hij achter de piano en zongen we met z’n drieën, onvoorbereid, maar het lukte altijd. We hadden ook een muzikale klik, dus dat was heel leuk.”

Kijk voor de song van Remedy op Spotify en Youtube. Meer info: www.remedymusic.nl

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42