Wilrik Wassink: hoofdtrainer met KCC-hart.
Wilrik Wassink: hoofdtrainer met KCC-hart. Foto: John de Pater

KCC legt nadruk op eigen kracht

Algemeen 358 keer gelezen

CAPELLE • “Handhaven op het hoogste niveau en werken aan de verdere ontwikkeling van onze overwegend jonge spelersgroep”. Wilrik Wassink is duidelijk over de doelstellingen van het eerste veldteam van KCC/CK Kozijnen voor dit seizoen. De 40-jarige coach trainer/coach gaat die uitdaging samen met collega en oud-teamgenoot Robin Diepenhorst aan.

Het aanstellen van het hoofdtrainersduo Robin Diepenhorst/Wilrik Wassink maakt duidelijk dat korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen meer dan ooit vertrouwt op eigen kracht. Beide coaches zijn afkomstig uit de eigen gelederen en markeren een breuk met het verleden, waarin de Capelse topploeg veelal ervaren trainers van buitenaf voor de groep zette. “Dit keer kwam de clubleiding bij Robin en mij treft”, glimlacht Wilrik Wassink. “De clubleiding ziet bepaalde kwaliteiten in ons en vanuit de spelersgroep was er ook een voorkeur in de richting van Robin en mij. En nu zijn we aan de slag gegaan met een jonge en talentvolle groep. Het is onze eerste klus als hoofdtrainer. Robin en ik hebben eerder samengewerkt in de jeugd van KCC. Dat beviel uitstekend. We denken hetzelfde over korfbal en brengen ieder een aantal sterke punten in. Robin is tactisch erg sterk, ik vind het prachtig om individuele spelers sterker te maken. Nee, ik had niet zien aankomen dat bestuur en de TC bij ons terecht zouden komen toen de opvolging van onze voorganger Frits Wip actueel werd. Ik had altijd gedacht dat het trainen en coachen van KCC 2 ‘de max’ was. Je ziet, het kan heel anders lopen. En ik moet eerlijk zeggen: het is erg leuk en mooi om te doen. Robin en ik willen de spelersgroep stapje voor stapje naar een nog hoger niveau brengen. Ook hebben we wat veranderingen doorgevoerd. Eén en ander moet er toe leiden dat we meer spelers krijgen die wat kunnen betekenen in de afronding, waardoor we minder voorspelbaar zijn.”


“Qua selectie is er niet al te veel veranderd. Tessa Noordzij is lager gaan spelen, we kregen Jong Oranje-korfballer Randy Oosting over van PKC en zagen drie jeugdspelers overkomen uit de junioren. Het plaatje ziet er goed uit. De gemiddelde leeftijd van onze selectie is 22, 23 jaar. Diverse spelers komen uit voor Jong Oranje. Met deze groep moeten we mee kunnen doen in de Ereklasse op ‘het veld’ en in de Korfbal League. Nee, je gaat ons niet terugzien in de bovenste regionen, daarvoor is het kwaliteitsverschil met PKC en Fortuna te groot. Beide clubs hebben zo ongeveer alle internationals in huis. Daaronder echter bevindt zich een flinke groep teams waartegen mogelijkheden liggen voor KCC om punten te pakken. Onze intentie is natuurlijk om elke wedstrijd te winnen. Ons doel: stabiliteit op het hoogste niveau. Daar werken Robin en ik aan, samen met onze spelers en alle mensen rondom KCC 1.”


Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 8 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws gisteren
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws gisteren
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 15 apr, 11:10