De Koopman is een groente- en fruitwinkel in winkelcentrum De Scholver in Capelle
De Koopman is een groente- en fruitwinkel in winkelcentrum De Scholver in Capelle (Foto: Annemarie van der Ploeg)

De Koopman Capelle: 'Klanten weten onze winkel te vinden'

  Zakelijk

Capelle - De coronacrisis had natuurlijk ook uitwerking op De Koopman in Winkelcentrum De Scholver in Capelle. Er moesten aanpassingen gedaan worden volgens de RIVM richtlijnen. Klanten weten de zaak wel te vinden. Toen ze zelf moesten gaan koken omdat de horeca gesloten was, werd er veel groente en fruit gekocht, ook omdat deze veel vitaminen bevatten en goed zijn voor de gezondheid. Maar ook nu de horeca weer geopend is, weten de klanten de zaak te vinden om gezonde producten in te slaan.

Door Annemarie van der Ploeg

"We moesten het een en ander veranderen. De mensen moeten een bepaalde looproute volgen in de zaak en bij de kassa hebben we van die plastic schermen geplaatst. De mensen willen graag gezond eten en konden ook niet uit eten, dus voor ons heeft alles goed uitgepakt. Ze willen bijvoorbeeld thuis lekker asperges met veel vitaminen eten", vertelt filiaalhouder Jeroen Benne.

Voor de winkelmedewerkers is het heel anders werken. Benne: "We moeten natuurlijk 1,5 meter afstand houden en we moeten hygiënisch werken. Dat was al zo maar nu moet het extra hygiënisch. Dit is een zelfbedieningszaak dus de klanten kunnen zelf alles pakken wat ze willen hebben. Nu zetten we ook zakjes klaar zodat er niet in de producten gegrepen of gegrabbeld hoeft te worden. Op die manier proberen we het voor de mensen een beetje makkelijker te maken. We hebben alleen zelfbediening en daar hebben we bewust voor gekozen. Vroeger was er een snijkeuken, maar die hebben we niet meer. Als je meer weggooit dan je verkoopt, kun je beter geen salade snijden. Wij hebben de laagste prijzen voor groente en fruit en zijn dan ook goedkoper dan de supermarkt. Daardoor hebben we zo'n enorme groep klanten. Mensen die ook op de centjes letten. Het is een heel breed publiek; jong en oud, Nederlands en niet-Nederlands. Een heel leuk divers publiek", besluit Benne.

Deze groente- en fruitwinkel is gevestigd in aan de Picassopassage 17 in Winkelcentrum De Scholver in Capelle Schollevaar. In deze zelfbedieningszaak is een uitgebreid assortiment groente en fruit te vinden. Meer informatie is te vinden op Facebook: De Koopman Capelle De Scholver en op www.degoudreinet.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden