Van een grote portie naar twee kleine porties
Van een grote portie naar twee kleine porties (Foto: Fuiks)

Restaurant Fuiks serveert kleinere porties naar keuze

  Zakelijk

Capelle - Deze week is de nieuwe menukaart van restaurant Fuiks Eten en Drinken ingegaan. Dat betekent zoals elk najaar nieuwe gerechten met ingrediënten van het seizoen. Nieuw is dat gasten deze herfst en winter kunnen kiezen voor kleinere porties tijdens het diner. ‘’Zo kunnen gasten meer of juist minder proeven, afhankelijk van waar ze zin in hebben’’.

Neem de gebakken zeewolffilet met zoete aardappel spaghetti, saffraan Hollandaisesaus en gremolata van winterpostelein. Dit gerecht is zowel in normale portie als kleinere portie te bestellen. Fuiks’ eigenaar Marinus Bothof licht toe: ‘’Het aanbieden van kleinere porties geeft onze gasten de keuze: Gaan ze uitgebreid op culinaire ontdekking en proeven ze veel verschillende kleinere gerechten? Of gaan ze voor een lichte maaltijd en meteen weer door? Het traditionele driegangenmenu met normale porties blijft zeker bestaan, maar als iemand begint met een kleine portie van ons hert en daarna gaat voor een normale portie mosterdsoep is dit ook geen probleem’’.

Love food, hate waste
Waarom het restaurant deze keuze heeft gemaakt? Bothof: ‘’We merken dat geen gast hetzelfde is. De één wil uitgebreid tafelen, de ander wil liever niet te zwaar eten. Dat kan nu beide, zelfs binnen hetzelfde gezelschap. Van jongeren die erg met hun voeding bezig zijn tot ouderen die zelf niet willen of kunnen koken, maar graag niet te zwaar dineren; iedereen kan kiezen waar hij op dat moment trek in heeft. Dit past bij onze visie dat uit eten gaan niet altijd uitgebreid hoeft te zijn, maar soms ook gewoon functioneel is. Soms kiest de gast voor meer, soms voor minder. Niet alleen komen we zo tegemoet aan de wensen van onze gasten, ook gaan we voedselverspilling tegen. Wij hanteren niet voor niets als motto ‘’love food, hate waste’’.

Uitdaging in de keuken
Kleinere porties betekent vaak meer verschillende gerechten per tafel. Dat betekent ook meer gebruikt servies en vaker uitserveren. Bothof: ‘’Dat is zeker een uitdaging, zowel voor onze keukenbrigade als voor de bediening. Maar wij hebben een vakkundig team dat dit kan. En ook niet onbelangrijk: ze nemen deze uitdaging graag aan.

Over Fuiks
Fuiks eten en drinken is geen dag hetzelfde. Onze chefs en service doen er dagelijks alles aan om u te verrassen met hun passie en creativiteit. Dat proeft u terug in onze gerechten en beleeft u met onze gastvrijheid en sfeervolle omgeving. We werken met pure ingrediënten, van nose to tail en van farm to table. Zowel in ons restaurant als op het terras aan het water bent u welkom voor een goed glas wijn of bier, een fijne lunch en een smaakvol diner. Dit maakt ons een van de prettigste locaties aan de Hollandsche IJssel. Op 15 minuten afstand van Rotterdam en parkeert u gratis.

Shopbox

Meer berichten