Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Pasar Malam nieuwe stijl komt naar Rotterdam

Zakelijk 2.957 keer gelezen

ROTTERDAM • In het Prinsenpark in Rotterdam kan iedereen komend pinksterweekend (27, 28 en 29 mei) even heerlijk gezellig genieten van een goed stuk live muziek en volop lekkere exotische zomerse hapjes en drankjes. Dan komt namelijk de Pasar Malam nieuwe stijl terug, met als van oudsher een vooral Oosters/Aziatisch tintje.

Goed bereikbaar met OV en auto
De ingang is goed bereikbaar en te vinden aan het John Bruinzeelpad, aan de kant van de Beelstraat. Auto’s kunnen overal in de omliggende wijk parkeren en de deeltaxi en Valys kunnen tot aan de ingang rijden (adres voor navigatie is Dreessingel 76). Met OV/stadsbus is de locatie bereikbaar met buslijn nummer 605 (halte Beelstraat).

Moluks entertainment 
Beide dagen zijn live optredens van Rotterdams/Capelse Molukse bands. Op zaterdag treden No Commotion en XGroove op, zondag is het de beurt aan Musicology en maandag staat de formatie Jusagroov op de planken. Allen zijn zeer gevierde, populaire en gerenommeerde Molukse bands met een grote bekendheid in heel Nederland.

Indische artiesten
De Rotterdamse Indisch/Molukse zanger/entertainer Gordon Smith zal twee dagen lang de gastheer zijn. Daarnaast treden op alle drie de dagen Rotterdams/Capelse Indische bands op : zaterdag staan de Royal Ramonas op het podium, zondag Mutiara Band en Snd Chance en op maandag is het de beurt aan de Bintang Bali Rockers en Triple B & friends.

Genieten van exotische lekkernijen
Tijdens al deze non-stop live muziek is er ook nog volop lekkers te eten uit divers exotische keukens en onder het genot van een biertje, wijntje of ander exotisch drankje komen de bezoekers dus niets tekort. Men kunt er happen van de allerlekkerste rendang, saté, hete kip, soto ayam, noodles, suikerspin, pisang goreng, loempia, Thaise wonton, Taiwanese dumplings, nasi en bami goreng, Aziatische chips en nog veel meer. Tevens zijn er volop heerlijke exotische drankjes zoals onder andere tjendol, bubble tea, cocktails en mocktails., kelapa mudah ijs, smoothies en sjusjpuppie verkrijgbaar. Ook aan de frozen yoghurts, verse fruit juices en heerlijk schep- en schaafijs kan iedereen zich tegoed doen.

Kleinschalige markt
Het woord ‘pasar’ in de benaming betekend markt in de Maleise/Indonesische taal. Je vindt er dan ook nog enkele leuke marktkraampjes met onder andere exclusieve woondecoratie, cosmetica, haarmode, kleding, sieraden, kruiden en specerijen, tassen, modeaccessoires, snoepwaren, gadgets, speelgoed, en vele andere ‘hebbedingetjes’.

Geen sponsoring of subsidie
Het event heeft helaas geen sponsors en wordt ook niet gesubsidieerd. Daarom ontkomt de organisatie niet aan het vragen van een entreeprijs. Geprobeerd is om deze zo laag mogelijk te houden. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree en tot en met vrijdag 26 mei a.s. kost een kaartje voor de bezoekers vanaf 12 jaar in de online voorverkoop slechts € 6,00. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs 8,50 euro.

Online entreekaarten zijn verkrijgbaar via pasarmalams.nl/voorverkoop/

Enkele van de optredende bands:

XGroove

Musicology

NoCommotion

Jusagroove

Mutiara Band

Triple B & friends

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 7 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 10 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20