Eliza van 't Zelfde: klaar voor de softbalcompetitie! (Foto: Wijntjes Fotografie)
Eliza van 't Zelfde: klaar voor de softbalcompetitie! (Foto: Wijntjes Fotografie) (Foto: Wijntjes Fotografie)

Eliza van 't Zelfde mág eindelijk weer!

  Sport

Capelle -De softbalsters van Eurostars mogen alsnog aan de bak. Op 18 juli aanstaande start de competitie. Aanvoerster Eliza van 't Zelfde is blij en opgelucht.

Door Jan Timmer

"Als team hebben we onze sport en de gezelligheid van de club enorm gemist", steekt de 29-jarige softbalster van wal. "In februari hadden we zulke grote plannen: we wilden nadat we enkele keren hadden mis gegrepen zo graag promoveren naar het hoogste nationale niveau. Met wat buitenlandse versterkingen en een aantal frisse jonge speelsters erbij dachten we hoge ogen te gaan gooien. En toen kwam corona..... Onze ambities blijven echter overeind staan, alleen is het wél zo dat we die pas volgend seizoen in daden kunnen omzetten. De competitie van dit jaar kent namelijk geen promotie en degradatie. Je speelt dus eigenlijk veertien weekeinden lang een soort vriendschappelijke wedstrijden. Dat is jammer, maar aan de andere kant kunnen we op deze manier wél mooi naar elkaar toegroeien en kneden aan een super sterk team."

Zelf behoort Eliza van 't Zelfde, die ooit op 15-jarige leeftijd bij Ridderkerk Rowdies in haar woonplaats Ridderkerk aan softbal begon, tot de ervaren krachten binnen Eurostars Vrouwen 1. "Op een gegeven moment groei je daar in en krijg je een wat andere rol", weet ze. "Ik voel me daar prima bij. Het is leuk om die jonge meiden wegwijs te maken, mijn ervaringen met ze te delen en ze te helpen bij hun sportieve ontwikkeling En verder geniet ik nog altijd van mijn sport. Het spel, het slaan, het verdedigen, de tactiek; als alles klopt in een training of wedstrijd dan voelt dat elke keer fantastisch. Ik ben alleen daarom al ongelooflijk blij dat we elkaar weer op het sportpark kunnen zien. De meiden onderling en onze coaches zijn een hechte eenheid. Alleen contact hebben via de app of telefonisch is écht niet genoeg voor ons, ha ha! We willen samen optrekken, samen overwinningen vieren en treuren om een nederlaag. Dat kan en mag nu weer. Heerlijk!"

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden