Roy Brinkman instrueert zijn nieuwe team. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Roy Brinkman instrueert zijn nieuwe team. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjes Fotografie)

Roy Brinkman is toe aan eerste elftal

  Sport

Capelle - Na zeven jaar Wout Ooms is voetbalvereniging SVS geswitcht naar een nieuwe trainer. Roy Brinkman (30) heeft het vanaf nu voor het zeggen over de selectie van de Capelse zaterdagtweedeklasser.

Door Jan J. Timmer

De nieuwe trainer is inmiddels al volop aan het trainen met zijn selectie. "De eerste kennismaking is goed bevallen", glimlacht Brinkman. "De sessies zorgen ervoor dat we in ieder geval bezig zijn met voetbal en de conditie en dat is pure winst na een periode waarin er op sportief gebied veel stil lag. Vanwege de verplichte 1,5 meter afstand is het helaas niet mogelijk om duels aan te gaan en te zien hoe spelers reageren op een stevige tackle. Je moet je aanpassen en daardoor blijven bepaalde belangrijke onderdelen van het voetbal nog even onderbelicht. Het is niet anders."

Roy Brinkman werd door één van de spelers van SVS getipt over de vacature van hoofdtrainer, nadat Wout Ooms te kennen had gegeven naar DCV te zullen vertrekken. "Eerlijk gezegd kwam die vacature voor mij op exact het juiste moment. Ik was er aan toe om als trainer de stap te zetten naar een eerste elftal. Die kans krijg ik bij SVS, een mooie warme club met een selectie die zich de voorbije seizoenen heeft bewezen als een hechte eenheid. Het is mooi om daar leiding aan te mogen geven."
Brinkman groeide als voetballer op bij vv Capelle, maar maakte al op 19-jarige leeftijd de overstap naar het trainerschap. "Ik zat op dat moment op het CIOS en kreeg de kans om bij FC Dordrecht de jeugd te gaan trainen. Uiteindelijk heb ik acht seizoenen aan de Krommedijk geweekt met verschillende jeugdteams. Vervolgens keerde ik terug naar Capelle. Daar trainde ik onder andere de A-junioren en het tweede elftal en was ik assistent bij Capelle 1. Dit seizoen heb ik met -19 van Excelsior Maassluis gewerkt. En nu dus SVS. Ik houd van aanvallend voetbal, communiceer direct, hanteer duidelijke oefenvormen, sta zoveel mogelijk tussen mijn spelers en op de juiste momenten erboven."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden