Buiten trainen: De jeugd geniet er van bij Sportschool Slingerland! (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Buiten trainen: De jeugd geniet er van bij Sportschool Slingerland! (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjes Fotografie)

'De maatregelen voor sportscholen vind ik wrang'

  Sport

Capelle - "Het belangrijkste is dat je binding houdt met je leden", zegt Henk-Jan de Hek, sportondernemer in corona-tijd en eigenaar van sportschool Slingerland in Capelle aan den IJssel . "Dat doen we door videolessen en aangepaste buitentrainingen aan te bieden. Daar wordt enthousiast op gereageerd en dat vind ik uiteraard heel prettig."

Door Jan J. Timmer

De Hek schrok zich zoals zoveel mensen wild toen de eerste lockdown-maatregelen bekend werden gemaakt. Op 21 april kwam daar nog eens het nieuws overheen dat sportscholen tot in ieder geval 1 september aanstaande hun deuren gesloten dienen te houden. "Dat laatste bericht vond en vind ik wrang", zegt De Hek. "Temeer omdat kappers, masseurs en fysiotherapiepraktijken wél open mochten. In die beroepen ben je op kortere afstand bezig dan anderhalve meter, terwijl we in onze sportschool die voorgeschreven, veilige afstand wél kunnen garanderen. Dat voelt eerlijk gezegd wel onrechtvaardig naar onze branche toe. Temeer omdat we met z'n allen constateren dat mensen die te zwaar zijn of in een slechte gezondheid verkeren vatbaarder zijn voor het corona-virus. Door te trainen kunnen ze die problemen oplossen, alleen krijgen ze die kans niet terwijl de meeste sportschoolhouders al helemaal zijn voorbereid op een 1,5 meter setting."

Zolang het corona-beleid ongewijzigd blijft organiseert sportschool Slingerland buitentrainingen voor zijn jeugdjudoka's en mensen die conditie- en krachttraining willen doen. "De deelname aan beide is goed te noemen", overziet Henk-Jan de Hek. "Bij het judo zie je vooral de wedstrijdsporters flink trainen. De buitentrainingen in kracht en conditie zijn in de ochtenduren. Ook daar is de belangstelling prima. We hopen echter wel op een snelle verlichting van de maatregelen, zodat we - uiteraard met restricties- snel weer volledig open kunnen."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden