Dick Vlasblom, voorzitter van SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Dick Vlasblom, voorzitter van SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjes Fotografie)

Dick Vlasblom wil verder bouwen aan SVS

  Sport

Capelle - Het geluid van de bal, gejuich om een doelpunt, een volle kantine; Dick Vlasblom hoopt dat dergelijke vrolijke taferelen snel weer tot de dagelijkse gang van zaken hoort bij SVS, de club waarvan hij voorzitter is.

Door Jan J. Timmer

Vooralsnog is het vooral stil op sportpark Schenkel. "Het hek zit op slot", refereert Vlasblom aan de corona-maatregelen die ook aan SVS niet voorbij zijn gegaan. "Als dagelijks bestuur staan we regelmatig met elkaar in contact om clubzaken te bespreken. Daarbij moet je denken aan het onderhoud van het complex en onze opstallen en het managen van de kantinevoorraad. Bederfelijke waren bijvoorbeeld moet je op tijd weggooien. En verder is het wachten tot de dag waarop we onze verenigingsactiviteiten weer kunnen opstarten."

Dick Vlasblom werd vorig jaar benoemd als opvolger van clubicoon Hans van Venrooij, die het na dertig jaar voorzitterschap welletjes vond. "Ik deed al een flink aantal jaren verschillende dingen als vrijwilliger voor SVS", vertelt Vlasblom. "Nadat ik op 61-jarige leeftijd afscheid nam van mijn baan als directeur van een IJslandse rederij, kreeg ik de handen meer vrij en was ik er klaar voor om het stokje van Hans over te nemen. Mijn nieuwe taak bevalt me uitstekend. Een club leiden is anders dan je bij een bedrijf gewend was, maar daarmee niet minder aangenaam. SVS is een bloeiende vereniging met fijne vrijwilligers. Een club ook die de ambitie heeft om dat vrijwilligerskorps niet alleen vast te houden, maar zelfs uit te breiden.Daarnaast gaan we meer dan ooit inzetten op onze jeugdopleiding. We hebben Ger Mulder bereid gevonden om als hoofd jeugdopleidingen dat proces te begeleiden en de jeugdtrainers naar een hoger plan te tillen. Die stap heeft alles te maken met ons eerste elftal. Nog niet zo lang geleden voetbalde dat in de vierde klasse, maar inmiddels geldt het team als een solide tweedeklasser. Dat is natuurlijk geweldig, maar het zorgt er tegelijkertijd voor dat het voor een jeugdspeler moeilijker wordt om de hoofdmacht te bereiken. Door de jeugdopleiding verder te ontwikkelen moet die stap kleiner worden. Dat proberen we via de inzet van Ger Mulder en het toevoegen van een jong derde elftal aan onze seniorenselectie voor elkaar te krijgen."

Voorlopig echter heeft SVS andere zaken aan zijn hoofd. Zoals de vraag wanneer/of de competitie hervat gaat worden en wat voor speelschema de KNVB wil gaan hanteren. "Mei en juni zijn bij ons de maanden van de toernooien", weet Dick Vlasblom. Belangrijke evenementen, niet alleen vanwege de sfeer en de sportieve krachtmetingen, maar zeker ook voor wat betreft onze kantine-inkomsten. Het is nu nog onduidelijk hoe de bond daarmee om zal gaan. Dat is afwachten, zoals er zoveel 'afwachten' is in deze bijzondere tijden. Net als iedereen hopen wij dat de corona-crisis snel voorbij zal zijn en dat we straks weer kunnen doen wat we zo graag doen: er op uit trekken en genieten van onze favoriete sport."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden